Bakan Kirisci Açiklamasi 'Bunlarin Hesabi Farkli, Bunlar Disaridaki Emperyal Güçlerin Içerideki Uzantilari'

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, "HDP’li Sirri Sakik cümleler kuruyor. Sürgündekiler ve cezaevinden çikarilacak olanlar ve cumhuriyetle olan kavga nedir? Bunlarin hesabi farkli, bunlar disaridaki emperyal güçlerin içerideki uzantilaridir" dedi.

Bakan Kirisci Açiklamasi 'Bunlarin Hesabi Farkli, Bunlar Disaridaki Emperyal Güçlerin Içerideki Uzantilari'


Çesitli programlara katilmak üzere öncelikle Ardahan’a gelen Bakan Kirisci, esnaf ziyareti yaparak vatandaslarla sohbet etti. Bakan Kirisçi daha sonra AK Parti seçim ofisinin açilisina katildi.

Bakan Kirisçi burada yaptigi konusmasinda CHP’ye yüklendi. Kirisçi, CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun kaset ve kumpasla partisinin basina geçtigini söyleyerek ’’Cumhuriyet Halk Partisi bu milletin degerleriyle çatisan ve bu milletin degerlerini yok sayarak kendince bu millete format atmaya çalisan bir siyasi parti. Bugün bu partinin basinda kaset ve kumpas skandaliyla gelmis bir zat var. Bu memlekette Cumhuriyet Halk Partisi fren ve takos görevi görmüs ve vesayet odaklari ile isbirligi yapmis, isbirlikçiligi ile taninan bir siyasi partidir.’’ diye konustu.



Bakan Kirisçi, HDP’li Sirri Sakik’in Cumhuriyet ile ilgili söylemine deginerek ’’Sirri Sakik cümleler kuruyor. Sürgündekiler ve cezaevinden çikarilacak olanlar ve cumhuriyetle olan kavga nedir? Bunlarin hesabi farkli. Bunlar disaridaki emperyal güçlerin içerideki uzantilaridir." seklinde konustu.



ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in Kemal Kiliçdaroglu ile görüsmesine de deginen Bakan Kirisci "Bu uluslararasi diplomaside dis islerinden habersiz olarak yapilan böyle bir ziyaret bir skandaldir. Sehit kanlariyla sulanmis bu cografyayi peskes çekmek isteyen içerideki isbirlikçisi olan Cumhuriyet Hal Partisi ve bunu ziyaret eden Amerika’nin Ankara Büyük Elçisi. Bunlari biz siddetle kiniyoruz. Bu demokrat oldugunu iddia eden ülkelerin baska ülkelere yeni bir vesayet uygulamasidir. Bunlara bugüne kadar geçit vermedik ve vermeyecegiz. Bundan tüm vatandaslarimiz müsterih olsun." ifadesini kullandi.

Kirisci, 14 Mayis’ta gerçeklestirilecek Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin milletin bekasi için önemli oldugunu, milletin dogru ve yanlisi birbirinden ayirt edecegine inancinin tam oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA