Erzurum'dan Hatay'a Gönül Sofrasi

Erzurum’un Yakutiye Belediyesi tarafindan Hatay’da yapimi kisa süre önce tamamlanan "Yakutiye Konteyner Mahallesi"nde Yakutiyeli vatandaslar kardes sehir olduklari Antakyali depremzedelerle iftar sofrasinda bulustu.

Erzurum'dan Hatay'a Gönül Sofrasi


Erzurum’un Yakutiye Belediyesi, Kahramanmaras merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’da konteyner kent kurdu. Yakutiye ilçesiyle kardes sehir olan Antakya’da kurulan 120 konteyner kapasiteli, çocuklar için oyun alanlarinin da bulundugu konteyner kent depremzedeler için sicak yuva oldu. Yakutiye Belediyesi tarafindan yapilan ve kisa süre önce tamamlanan Yakutiye Konteyner Mahallesi’nde Ramazan dolayisiyla depremzedeler için iftar programi düzenledi.

Hatay’da koordinatör vali olarak görev yapan Erzurum Valisi Oktay Memis, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, kardes sehir Erzurum’dan gelen gönüllü yardimseverler; Antakya Belediye Baskani Izzettin Yilmaz ve depremzedelerle bir araya geldi. Iftar programinda konusan Vali Memis, “Burada yaklasik 2 bin kisiyiz su anda. Sadece Erzurum’dan gelen personel olarak söylüyorum. Bütün deprem bölgesinde ilk arama kurtarma ekipleri Erzurum’dan geldi. Toplamda 562 kisiyi enkazdan sag kurtardi bizim ekiplerimiz. Ama hayatini kaybeden çok insanimiz da oldu. Allah hepsinden rahmet eylesin. Hepimiz çadir kurmaya, konteyner kurmaya, gida dagitimina yardimci oluyoruz. 590 köyün tamamina hiçbir ayrim yapmaksizin Cumhurbaskanimiz olmak üzere, bakanlarimizin talimatlarini sizlerin ihtiyaçlarini gidermeye gayret ediyoruz. Her gün alandayiz her gün sahadayiz” dedi.



“Kardeslerimizle birlikte bir gönül iftari kurduk”

Depremin yasandigi 6 Subat’ta hemen harekete geçerek deprem bölgesine geldiklerini ve çalismalara basladiklarini söyleyen Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, “Biz 6 Subat’ta yasanan depremden sonra bölgede devletimizin birimleri olarak bizler de burada konumlandik. Depremzede kardeslerimizin yaralarina derman olmaya çalistik. Bu anlamda bizi kardes sehir ilan ettikleri Antakya’da da ayni zamanda konteyner mahalle insa etmeye basladik. Ilçemizin ismini verdigimiz ‘Yakutiye Konteyner Mahallesini’ yaklasik 5 gün önce tamamladik. Burada konteyner kentte kalan kardeslerimizle birlikte bir gönül iftari kurduk. Su anda burada bin kisiden fazla hemserimizle bir iftar gerçeklestirdik. Insallah bu sofralarin bereketi, güzelligi, yaklasmakta olan Kadir Gecesi’nin yüzü suyu hürmetine böyle acilar yasamayiz. Depremde hayatini kaybeden bütün sehit kardeslerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandi.

Okunan ezanla birlikte iftarini açan Erzurumlu ve Hataylilar birlikte iftar sofrasinda bir arada olmanin mutlulugunu yasadi. Iftar programinin sonunda depremzedeler tarafindan Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar’a plaket verildi.

Kaynak: İHA