Sakal-I Serif, Edirnekari Ile Islenen Muhafaza Kutusunda Saklanacak

Edirne Olgunlasma Enstitüsü usta ögreticileri tarafindan Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sallallahü aleyhi ve sellem) Sakal-i Serif’inin saklanmasi için Edirnekari sanati ile yapilan ’muhafaza kutusu’ Eski Cami’de düzenlenen programla teslim edildi.

Sakal-I Serif, Edirnekari Ile Islenen Muhafaza Kutusunda Saklanacak
Edirne Olgunlasma Enstitüsü usta ögreticileri tarafindan Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sallallahü aleyhi ve sellem) Sakal-i Serif’inin saklanmasi için Edirnekari sanati ile yapilan ’muhafaza kutusu’ yapildi. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sallallahü aleyhi ve sellem) Sakal-i Serif’i, dualarla islenen kutuya yerlestirildi. Sakal-i Serif’i görmeye gelen ziyaretçiler, Eski Cami’de yogunluk olusturdu.

Özel bir kutuda küçük cam tüp içinde korunan Sakal-i Serif, düzenlenen program vesilesiyle vatandaslarin ziyaretine sunuldu. Sakal-i Serif’e gösterilen yogun ilgi sebebiyle ziyaretçiler uzun kuyruk olusturdu. Bazi vatandaslar ise gözyaslarina hakim olamadi.

Edirne Olgunlasma Enstitüsü tarafindan Sevgili Peygamberimizin Sakal-i Serif’inin saklanmasi için muhafaza kutusu yapildigini söyleyen Edirne Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, emegi geçenlere tesekkür etti.

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in Sakal-i Serif’inin muhafaza kutusunun hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür eden Edirne Il Müftüsü Hasan Basoglu, Sakali Serif’in 17 Nisan Pazartesi idrak edilecek olan Kadir Gecesi’nde ziyarete açilacagini söyledi.



Ziyaretçilerin yogun ilgisi üzerine konusan Edirne Müftüsü Hasan Basoglu, "Biz göremiyoruz" diyenlere "Insallah Kadir Gecesi’nde açacagiz. Ona dokunmak ya da ona yakin olmak aslinda Peygamber Efendimizin emirlerine, tavsiyelerine uymaktan daha degerli degildir. Öncelikle bunu bilmenizi isterim. Ama Peygamber Efendimizin Sakal-i Serif’i bizlere emanettir" dedi.

Edirne Olgunlasma Enstitüsü Edirnekari Sanati Usta Ögreticisi Buse Kaçar, böyle anlamli ve manevi degeri yüksek bir seyi çok gurur duyarak yaptigini ve duygulandigini söyledi.



Salavat esliginde ziyarete açilan Sakal-i Serif, bundan böyle Edirnekari sanati ile yapilan muhafaza kutusunda saklanacak.

Düzenlenen teslim törenine; Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik’in esi Dilek Kirbiyik, Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, Il Müftüsü Hasan Basoglu, Eski Cami Imami Hasan Cerrah, Edirne Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Hakan Çiçek ve usta ögreticiler katildi.

Kaynak: İHA