Kolonlari Çatlayan Bina Incelendi, Sabah Saatlerinde Kontrollü Olarak Yikilacak

Bahçelievler’de aksam saatlerinde kolonlari çatlayan 6 katli binanin çatlayan kolonlari belediye ekipleri tarafindan kontrol edildi. Yapilan incelemelerde 3 milimetre kaydigi ögrenilen binanin yarin sabah saatlerinde kontrollü olarak yikilacagi ögrenildi.

Bahçelievler Soganli Mahallesinde bulunan Sahin Apartmani’nin sakinleri, aksam saatlerinde bodrum katindaki kolonlardan ses geldigi yönünde emniyete ve belediyeye ihbarda bulunmustu. Bosaltilan binada, hassas GPS ölçüm cihaziyla yapilan kontrollerde binada 3 milimetre kayma oldugu tespit edildi.

Kontrollerin ardindan Bahçelievler Belediyesi’ne bagli ekipler, 1977 yilinda zemin arti 6 kat olarak ruhsatli insa edilen, 12 daire ve 5 dükkandan olusan binanin içine girerek çatlayan kolonlarda detayli incelemelerde bulundu. Incelemeler sirasinda kaydedilen görüntülerde kolonlardaki hasar detayli görüntülendi.

Tedbir amaciyla bosaltilan Sahin Apartmani ve bitisigindeki iki binada bulunan yaklasik 50 vatandasa, Bahçelievler Belediyesi tarafindan çevre otellerde barinma imkani saglandi.

Yapilan ölçümlerde 3 milimetre kaydigi ögrenilen binanin yarin sabah kontrollü olarak yikilacagi ögrenildi.

“Sabaha kadar buradayiz”

Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, “1977 yapimi 5 katli binada 12 daire ve 5 dükkan oldugunu belirterek, "Bu binayi bosalttik. Sesler geliyor. Kolonda patlama gördü teknik ekibimiz. Yanindaki iki bitisik binayi da bosalttik. Onlarda bir hasar yok. Su anda tedbirleri aldik. Evlerde kimse yok. Ses ölçümü, röntgen çekimi, hassas olarak kolonlarda, binada kayma var mi diye ölçüm aletini getirdik. Ona bir saat içerisinde karar verilecek. Eger yikilmasi gerekiyorsa bu aksam, makinelerimiz geliyor, yiktiracagiz. Eger müsaitse, devam edebilirse yarin yikacagiz. Yaklasik 50 vatandasimizi otellere yönlendirdik. Orada agirlayacagiz. Önemli olan, buradaki çürük apartmanin yikilmasinda vatandaslarimiza bir zarar gelmesin. Tabii içeride esyasi olan arkadaslarimiz var. Yapilan test neticesinde kiymetli esyalarini almalarina belki müsaade edebiliriz ama ona teknik ekibimiz karar verir. Tedbirimizi aldik, bekliyoruz. Sabaha kadar buradayiz. Önemli olan kazasiz belasiz bu durumu atlatmak." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA