Kartal Belediyesi, Depremzede Ögrencileri Unutmadi

Türkiye’yi yasa bogan depremlerde ikinci ay geride kalirken, depremzedelerin en büyük ihtiyaçlarindan birini egitim olusturuyor. Hatay’da her yastan binlerce ögrenci, tüm zorluklara ragmen egitim hayatlarina çadirlarda devam etmeye çalisiyor. Kartal Belediyesi depremin vurdugu Hatay’da ögrencileri unutmayarak, her yastan ögrencinin egitim gördügü çadir kentlere; kitap ve kirtasiye malzemesi desteginde bulunuyor.

Kartal Belediyesi, Depremzede Ögrencileri Unutmadi
Hatay’da bir egitim seferberligi: yeniden yeseren yasamlar

Hatay’in Samandag ilçesindeki bir egitim alani, bölgedeki egitim seferberligine dair büyük bir örnek teskil ediyor. Yaklasik 1300 ögrencinin egitim gördügü ‘Yeniden Yeseren Yasamlar’ isimli egitim alaninda; okul öncesi, ilk, orta ve lise ögrenci gruplari bulunuyor. Hatayli gönüllü ögretmenlerin çabalariyla kurulan egitim alani; kütüphane, sinema, sinif ve kres bölümleriyle ögrencilerin egitim hayatina devam etmesini hedefliyor.

Kartal Belediyesi’nden bölgedeki egitim hayatina destek

Kartal Belediyesi, büyük bir özveriyle olusturulan bu egitim alanini ziyaret ederek büyük ölçüde kitap ve kirtasiye malzemesi desteginde bulundu. Kartal Belediyesi yetkilileri, Hatay’in tüm egitim alanlarinda desteklerinin tüm hiziyla devam edecegini kaydetti.

“Çocuklarimiz için buradayiz”

Egitim alaninda gönüllü olarak ögretmen olan ve alanin hazirlanmasinda emegi olan isimlerden biri olan Mehmet Ali Akar, Hatayli ögrenciler ile birlikte büyük isler basardiklarini kaydederek, “Hatayli depremzede bir gönüllü olarak buradayim. Okul öncesine dair, burada 5 sinifimiz var. Bunun yaninda 12’nci siniflarin durumunu çok önemsiyoruz çünkü sinava girecekler. Sinav gibi bir gerçegimiz var. Özel egitim siniflarimiz ve ilk, ortaokul, lise siniflarimiz var. Burada çocuklarimizin deprem psikolojisinden çikmasi bizler için çok önemli. Inaniyoruz ki, çocuklarimizla beraber yeniden büyük isler basaracagiz.” ifadelerini kullandi.

“Burada oldugum için, çok heyecanliyim”

Egitim alaninda ögrencilerden biri olan Derin Açar ise, “Burada oldugum için çok heyecanliyim. Benim için burasi normal bir okul gibi. Depremden sonra çok zor günler geçirdik. Her geçen gün benim için daha da egitim hayatim kolaylasiyor. Bütün ögretmenlerime çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA