Osmaniye'de Deprem Konutlari Yükseliyor

Osmaniye’de depremzedeler için hazirlanan toplu konutlarda çalismalar devam ediyor. Temelleri atilan konutlarin en kisa sürede depremden etkilenen vatandaslarin hizmetine sunulacagi bildirildi.

Osmaniye'de Deprem Konutlari Yükseliyor
Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye’de binalari yikilan veya agir hasar gören vatandaslar için planlanan kalici konutlarin yapimina baslandi. Toprakkale ilçesinde yapimina baslanan deprem konutlarinin insaatini ziyaret eden Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yilmaz, devam eden çalismalar hakkinda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Irfan Remzi Yilmaz’dan bilgi aldi. 7 bloktan olusan konut alaninda 152 dairenin yer alacagini ve 2 bodrum, zemin arti 4 kattan olusacagini ifade eden Il Müdürü Irfan Remzi Yilmaz, konut alaninda 86 adet 3+1 daire ve 66 adet 2+1 dairenin yer aldigini söyledi.



Vali Erdinç Yilmaz, incelemelerinin ardindan yaptigi açiklamada, "Kalici konutlarin yapim çalismalari devam ediyor. Toprakkale ilçemizde 152 konutun temelleri atiliyor, hizli bir sekilde çalismalar sürüyor. Insallah bu çalismalarimiz bütün konutlar bitene kadar devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA