Güney Kore'deki Orman Yangini Devam Ediyor Açiklamasi 1 Ölü, 3 Yarali

Güney Kore’nin Gangneung sehrinde baslayan orman yangininda 1 kisi hayatini kaybetti, 3 kisi de yaralandi. Siddetli rüzgarlar nedeniyle alevlerin kontrol alinamadigi bölgede 550’den fazla kisi tahliye edildi.

Güney Kore'deki Orman Yangini Devam Ediyor Açiklamasi 1 Ölü, 3 Yarali
Güney Kore’nin Gangwon eyaletindeki Gangneung kentinde çikan orman yangini devam ediyor. Siddetli rüzgarlar nedeniyle yaklasik 8 saattir, en az 3 bin itfaiyecinin müdahale ettigi alevler yayilmaya devam ediyor. Yetkililer tarafindan yapilan açiklamada, alevlerin siçradigi bir evde 70’li yaslardaki bir erkegin cansiz bedenine ulasildigi kaydedildi. Yanginda 2’si itfaiyeci toplam 3 kisi de yaralandi.

Tüm kaynaklari kullanma talimati

Gangwon Eyalet Valisi Kim Jin-tae, yanginda 170 hektardan fazla arazinin küle döndügünü açiklamisti. Yanginin nedeninin arastirildigini ifade eden Kim, alevlerin siddetli rüzgarlar nedeniyle bir agacin elektrik kablolarinin üzerine devrilmesi nedeniyle çiktigini düsündüklerini söylemisti.

Güney Kore Devlet Baskani Yoon Suk Yeol, yanginin kontrol altina alinmasi amaciyla yetkililere tüm kaynaklari kullanmalari ve bölgede yasayanlari hizla tahliye etmeleri talimati vermisti.
Kaynak: İHA