Bilecik'te Her Yil Yaklasik 385 Dekar Alanda Hububat Tarimi Yapilmakta
Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürü Necmettin Yoldas, il genelinde her yil yaklasik 385 dekar alanda hububat tarimi yapildigini söyledi.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Arastirma Enstitüsü Müdürlügünde Bitki Sagligi Bölüm Baskani Ziraat Yüksek Mühendisi Gürsel Çetin tarafindan sünenin tanimi, biyolojisi, zarar sekli, mücadele zamani ve sürvey çalismalari hakkinda bilgiler verildi.
Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürü Necmettin Yoldas’in açilis konusmasiyla baslayan toplantiya müdür yardimcilari ile süne ekiplerindeki teknik personel katildi.
Müdür Yoldas, “Ilimizin en önemli tarimsal faaliyetlerinden biri hububat tarimi olup her yil yaklasik 385 dekar alanda hububat tarimi yapilmaktadir. Genellikle Ilimiz Hububat-Ayçiçegi münavebesi uygulanmaktadir. Hububatin en önemli zararlisi sünedir. Bilecik ilinin süne kislak alaninin olmamasi ve süne parazitlenme oraninin yüksek olmasi sebebiyle bulasik alani bulunmamaktadir ve ilaçli mücadele yapilmamaktadir. Sürvey ekiplerinin aldigi egitimler sonucu yaptigi kontrollerde Süne yogunlugu tespit edilen sahalarda mücadele Bilecik ilinde entegre ve kontrollü mücadele yönetimi seklinde gerçeklestirilmektedir” dedi.
