Ekrem Imamoglu Açiklamasi 'Biz 86 Milyon Insanimizi, Milletimizi Iktidar Yapacagiz'

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, “Bir kisinin iktidari bitecek, bir avuç insanin mutlu oldugu dönem bitecek, 86 milyon insanimiz mutlu olacak” dedi.

Ekrem Imamoglu Açiklamasi 'Biz 86 Milyon Insanimizi, Milletimizi Iktidar Yapacagiz'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Karadeniz turunun ilk ayagi olan Sinop’ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan Yardimcisi Engin Altay ile birlikte halkla bulustu. Gerze ilçesinde otobüs üzerinden konusan Imamoglu, “Biz 86 milyon insanimizi, milletimizi iktidar yapacagiz. Bir kisinin iktidari bitecek, bir avuç insanin mutlu oldugu dönem bitecek, 86 milyon insanimiz mutlu olacak” dedi.

Imamoglu, “Çok yoruldu memleket, çok sikildi, çok üzüldü. Siyasetin kirli alanini bu memleket yasamaktan usandi. Her aksam sert bir insan yüzünü, parmak sallayisi ve insanlari azarlayan bir dilden kurtulmak istiyoruz, onu evine yollamak istiyoruz, emekli etmek istiyoruz. Memleketin üretime ihtiyaci var, gençlerimizin umuda ihtiyaci var, çocuklarimizin civil civil gelecegi kucaklayacak iyi bir egitim almasi lazim” diye konustu.



“Türkiye ne yazik ki bu düzeni kuramadi”

Sinop’un da hak ettigi yere gelmesi gerektigini söyleyen Imamoglu, “Bu cennet köse Sinop kendi karakteriyle, dogasini koruyan anlayisiyla, tarimiyla, turizmiyle aslinda hak ettigi degerin çok altinda. Ekonomik olarak çok altinda. Halbuki gençlerimiz ne için bu cennet kösesi vatani, Sinop’u terk etsinler? Etmemeliler, burada paralarini kazanmali, hayat kalitesini en üst seviyede yasamalilar. Ama Türkiye ne yazik ki bu düzeni kuramadi. Biz kuracagiz, göreceksiniz güçlü bir yapiyla memleketin her kösesini en güzel sekilde degerlendirecegiz” seklinde konustu.



“Esasen biz 86 milyon insanimizi, milletimizi iktidar yapacagiz”

Yaklasan 14 Mayis seçimi için 2017 yilindan beri Millet Ittifaki’nin mücadele verdigini söyleyen Imamoglu, “Simdi 14 Mayis’a giderken bakin 2017’den beri ülkemizde bir ittifak mücadelesi veriliyor. Insanlar bir araya gelsin, bir arada düsünsün, ortak akilla memleketi yönetsin diye bu yola çikildi. Cumhurbaskani adayimiz da öyle diyor, biz de öyle diyoruz. Millet Ittifaki olarak seçime gidiyoruz. Hep birlikte çalisacagiz, millet iktidarini iktidar yapacagiz. Ama esasen biz 86 milyon insanimizi, milletimizi iktidar yapacagiz. Bir kisinin iktidari bitecek, bir avuç insanin mutlu oldugu dönem bitecek, 86 milyon insanimiz mutlu olacak” dedi.

Imamoglu, “Partizanligi çöpe atacagiz, insan kayirmaciligi çöpe atacagiz, adalet, hak, hukuk gelecek, liyakat gelecek. Hukuksuz kayirmacilik, bütün bu duygulari bertaraf edecegiz. Su belediye benim, o belediye benim degil demeyecegiz, insanlarimiza esit davranacagiz. Bu kardesinize 2019 yilinda seçildikten bugüne yapmadiklarini birakmadilar, sorusturmalar, mahkemeler, davalar. Ellerinden geleni ardina koymadilar ama yine basarili olduk, yine is ürettik, yine memleketimizin o cennet kösesi Istanbul’umuza çok güzel hizmetler yaptik. Ama bu dönemi bitirecegiz biz, ona buna zulüm çektirmek, hukuksuzluk yapmak dönemini sona erdirecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA