Tamami Ögretmenlerden Olusan AKUB Ekibini Makaminda Agirladi

Bilecik’ten deprem bölgesine giden ve tamami ögretmenlerden olusan Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) kentte geri döndü.

Tamami Ögretmenlerden Olusan AKUB Ekibini Makaminda Agirladi
Bilecik Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde 18 üyeden olusan ve depremin ilk günü bölgeye intikal ederek, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ekipleri ile koordineli çalisacak ve tamami ögretmenlerden olusan AKUB ekibi kentte dönderken, faaliyetleri degerlendirildi. Kentte dönen ekibi makaminda agirlayan Bilecik Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, yillik eylem plani olusturma çalismasi yapildigini söyledi.

Deprem bölgesinde yaptiklari çalismalar isiginda, öncelikle egitim kurumlari ekseninde yol haritasi belirlenerek, Bilecik’teki diger kurumlarla yapilacak arama kurtarma isbirligi, diger illerle birlikte yapilacak etkinlikler ve gelecek misyonu üzerinde de beyin firtinasi yapan ekip eylem planinda yapilacaklari degerlendirdi.

Bilecik Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, "Enkaz altinda kalan vatandaslarimizin kurtarilmasini sagladiniz. Özveriniz ve fedakârliginiz sebebiyle sizlere tesekkür ediyorum. Bugün sizin alan tecrübeniz ile gelecek odakli çok verimli bir çalisma yaptik. Bu çalisma hem egitim kurumlarimiz hem de çevremize yapacagimiz katkilar için önemli bir çalisma oldu" dedi.

Kaynak: İHA