Sungurlu'dan Erasmus Projesi Için Budapeste'ye Gittiler

Çorum’un Sungurlu ilçesinden Sunguroglu Ilkokulu Müdürü Fikret Gündogdu ve sinif ögretmeni Sedat Abanuzoglu, Erasmus+Projesi çerçevesinde Budapeste’ye gitti.

Sungurlu'dan Erasmus Projesi Için Budapeste'ye Gittiler
Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen Çorum Il Milli Egitim Müdürlügü’nün Erasmus+Okul egitimi alaninda akreditasyonuna sahip oldugu (KA121SCH) “20221TR01KA121SCH000064115” proje numarali özel egitim alaninda yürütülen Personel Hareketliligi Projesi’nde konsorsiyum üyesi olan Sunguroglu Ilkokulu Müdürü Fikret Gündogdu ve sinif ögretmeni Sedat Abanuzoglu, isbasi gözlemi için Budapeste’ye gitti. Çorum’dan 14 ögretmenin katildigi projede ögretmenler, Budapeste’de "Kobanyai Komplex Special Kindergarten, Elementary School, Special Vocational Secondary School" egitim kurumunda isbasi gözlem yaptilar. Ögretmenler, mesleki yeterliliklerini gelistirmek ve becerilerini artirmak amaciyla gerçeklestirilen proje faaliyetleri çerçevesinde Budapeste’de bu alanda çalisma yapan ortak kurumlari ziyaret ederek, ortak okullarda gerçeklestirilen faaliyetlere katildi.

Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, ögretmenlerin Avrupa’da bulunan okullari ziyaret ederek elde ettigi deneyimlerin mesleki gelisimlerinde önemli bir yeri oldugunu ve bu mesleki gelisimin egitim-ögretim sürecine yansimasinin ilzde var olan egitim kalitesinin gelismesine katki saglayacagi ifade edildi. Ögretmenler isbasi gözlem yaptigi bu okulda özel egitim alaninda yapilan iyi uygulamalar ile yöntem ve teknikler konusunda bilgiler edindi. Programin son günü ev sahibi egitim kurumu Kobanyai Komplex Special Kindergarten, Elementary School, Special Vocational Secondary Okulu Müdürü Joost Westerik, Macaristan egitim sistemi ve özel egitim uygulamalari konusunda bilgiler verildi.

Bir hafta süren isbasi gözlem faaliyet programi. ev sahibi okulun müdürü Joost Westerik tarafindan katilimcilara Europass hareketlilik belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Proje faaliyetine katilan ögretmenlerin yeterliliklerinin gelistirilmesi, bilgi ve tecrübe aktarimi ile pratik beceriler edinmeleri, farkli bir kurumun deneyim/iyi uygulamalarini tecrübe edebilmeleri ve yurt disinda mesleki gelisim firsatlari sunuldu. Ögretmenler, isbasi gözlem faaliyeti sayesinde Avrupa’daki egitim kurumlarinda bu konu üzerine yapilan çalismalari yakindan izleme sansi buldu.
Kaynak: İHA