'Onunla Ne Konustunuz?' Dedikten Sonra Olan Oldu, Iki Çocugunun Gözü Önünde Tabancasini Atesledi

Isparta’da iki çocugunun gözü önünde esini öldüren sanigin, agirlastirilmis müebbet talebiyele açilan davanin ikinci durusmasi görüldü.

'Onunla Ne Konustunuz?' Dedikten Sonra Olan Oldu, Iki Çocugunun Gözü Önünde Tabancasini Atesledi
Isparta 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu Sezer Isik Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEBGIS) ile taraf avukatlari ve taniklar katildi.

Mahkemede tanik olarak dinlenilen, öldürülen Yadigar I. ve sanik Sezer Isik’in oglu Ali Isik olay günü yasanilanlari anlatarak “O gün biz evdeydik. Annemle birlikte motosikletle keçilere su vermek için keçilerin oldugu yere çiktik. Babam ve kardesim tankerle arkadan geleceklerdi. Yol üzerinde taslar vardi, tanker gelirken takilip dökülmesin diye taslari temizledik. Yolda köyümüzde çoban olan Mehmet M. ile karsilastik. Keçilerin oldugu çadira geldik. Babam geldiginde anneme “ne konustunuz” onunla dedi.

Bizde bir sey konusmadik dedik. Bana da ayni soruyu sordu bir sey konusmadik dedik. Belinden silahi çikardi annem o sirada silahi tutmaya çalisti. Silah patladi sarjör yere düstü. Ben o sirada bulundugum açidan dolayi silahin yönünün ne tarafa oldugunu görmedim. Babam yere düsen sarjörü alip kaçti bizde ambulansi aradik” dedi.

Sanigin diger oglu tanik Kerem Isik ise, annesiyle abisinin keçilere su vermek için önden gittiklerini kendisinin de babasiyla arkadan geldiklerini dile getirerek “ Babamla birlikte Çoban Mehmet M’yi, annem ve abimin 10 metre uzaginda gördük. Annem ve abim onunla konusmuyordu. Çadira geldigimiz de babam traktörden iner inmez ’onunla neden konustunuz?’ dedi.

Onlarda ’Biz onunla konusmadik’ dediler. Babam silahi belinden çikardiktan sonra yine ayni soruyu sordu. Anneme, ’oglunu vururum bak! dedi.

Silah patlamadan tabancanin sarjörü yere düsmüstü. Sonra annem babamin üstüne atladi ve silah patladi. Daha sonra babam sarjörü aldi kaçti. Bizde 112’yi aradik" seklinde konustu.

Durusmada, mütalaasini veren savci, ese karsi islenen kasten öldürme suçu gerekçesiyle sanigin agirlastirilmis müebbet cezasiyla cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti bir sonraki durusmayi 18 Mayis tarihine erteledi.

Olay, 2 ekim 2022 tarihinde Isparta merkeze bagli Büyükgökçeli köyünde aksam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evli ve iki çocuk sahibi çift 13 ve 15 yasindaki çocuklariyla birlikte köyde bulunan agila çikti. Kisa süre içerisinde çift arasinda henüz bilinmeyen bir nedenle tartisma çikti. Sezer Isik çocuklarinin gözü önünde esi Yadigar Isik’isilahla vurdu. Olayin ardindan Sezer Isik olay yerinden kaçarak uzaklasirken, annelerini yerde gören çocuklar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ekipleri ve jandarma olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin müdahalesinin ardindan Yadigar I. Isparta Sehir Hastanesi ’ne kaldirilarak yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.
Kaynak: İHA