Kastamonu Üniversitesi Depremzedelere Yardim Seferberligini Sürdürüyor

Kastamonu Üniversitesi, depremzede vatandaslar için baslattigi yardam kampanyasini sürdürüyor.

Kastamonu Üniversitesi Depremzedelere Yardim Seferberligini Sürdürüyor
Merkez üssü Kahramanmaras Pazarcik ve Elbistan ilçesi olan ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 siddetindeki depremlerin ardindan depremzede vatandaslara yardimlar devam ediyor. Asrin felaketinin yasandigi depremlerin ardindan depremden zarar gören ve deprem bölgesinden Kastamonu’ya gelen vatandaslara Kastamonu Üniversitesi yardim elini uzatti. Kastamonu’ya gelen depremzedelere Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’in öncülügünde ayni yardim kampanyasi baslatildi. Kastamonu Üniversitesi olarak deprem bölgesinde zarar gören ve Kastamonu’da ikamet edecek vatandaslarin yeni yasama baslamalari için destek olmayi hedefleyen kampanyada depremzedelerin ihtiyaçlari için ayni yardim yapilmaya devam ediyor.

Kastamonu Üniversitesi akademik ve idari personelinden gelen kullanilmamis kiyafetler, perde, battaniye benzeri esyalar üniversitenin yardim için tahsis edilen Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi deposunda toplaniyor.

Ayrica depremzedelerin ihtiyaci olan yatak, buzdolabi, çamasir makinesi, çekyat gibi temel ev esyalari, Kastamonu Üniversitesinin koordinasyonu ile dogrudan depremzedelerin evlerine naklediliyor.

Kastamonu Üniversitesi personelinin büyük ilgi gösterdigi kampanyada gelen yardimlar, gönüllü personeller tarafindan kategorize edilerek, ihtiyaci tespit edilen depremzedelerin adreslerine teslim ediliyor.

Yardimlarla ilgili açiklamada bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topel, zor zamanlarda birligin önemli oldugunu belirterek, Kastamonu Üniversitesi olarak deprem bölgesine yardimlar gönderdiklerini ve bu yardimlarin Kastamonu’ya gelen depremzedeler için de devam edecegini söyledi.



Ayrica, deprem bölgesinden gelen vatandaslarin kendileri için birer kardes olduklarini ve onlara da ellerinden gelen destegi vereceklerini ifade eden Rektör Topal, tüm akademik ve idari personele devam eden yardim kampanyasina katkilarindan dolayi tesekkür etti.

Kastamonu Üniversitesinin ayni yardimlarin toplandigi yardim kampanyasi halen devam ediyor.
Kaynak: İHA