Isparta'da Çalinan Traktör 3 Ayri Ilde Satildi, Sanliurfa'da Bulundu

Isparta’da çalinan traktör Sanliurfa’da bulundu. Traktörü çalan iki sahis cezaevine gönderilirken, traktörü 3 ayri ilde satin alan 3 sahis hakkinda da adli islem baslatildi.

Isparta'da Çalinan Traktör 3 Ayri Ilde Satildi, Sanliurfa'da Bulundu


Olay, Isparta’nin Sarkikaraagaç ilçesi Örenköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sehir disinda yasayan M.S. 3 Mart tarihinde evine gelerek traktörünün yerinde olmadigini gördü. Sahis traktörün çalindigini belirterek, Isparta Il jandarma Komutanligina sikayette bulundu. Ekipler tarafindan yapilan arastirmalar sonucunda olayin 11 Subat tarihinde gerçeklestigi ögrenildi. Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ve Sarkikaraagaç Ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan yapilan arastirmalar sonucunda traktörün Y.S. ve R.B. isimli sahislar tarafindan çalindigi tespit edildi. Çalinan traktörün Afyonkarahisar’da I.K. isimli sahsa satildigi, satin alan sahsin Konya’da N.M.G. isimli sahsa sattigi daha sonra N.M.G. isimli sahsin Sanliurfa’da H.D. isimli sahsa sattigi tespit edildi. Konya Il Jandarma Komutanligi ve Jandarma Suç Arastirma Timi ile yapilan koordineli çalismalar sonucunda traktörü nakleden kamyon tespit edilerek Sanliurfa Il jandarma Komutanligi ve JASAT tarafindan Sanliurfa girisinde durduruldu. Bulunan traktör sahibine teslim edildi.

Öte yandan olayi gerçeklestiren süpheli sahislar Y.S. ve R.B. çikarildiklari adli makamlar tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Afyonkarahisar, Konya ve Sanliurfa’da satin alan I.K., N.M.G. ve H.D. isimli 3 sahis hakkinda “Suç Esyasini Alma ve Kabul Etme” suçundan adli islem yapildi.
Kaynak: İHA