Edirne'den Yasa Disi Yollarla Yunanistan'a Kaçmaya Çalisirken Yakalandilar

Edirne’de, hudut birlikleri ve jandarma ekiplerince son bir haftada yapilan terörle mücadeleye yönelik faaliyetler çerçevesinde yasa disi yollarla Yunanistan’a kaçmaya çalisan FETÖ üyesi 3 kisi yakalanarak gözaltina alindi.

Edirne Il Jandarma Komutanligi ekipleri ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanligina bagli hudut birlikleri, terörle mücadeleye yönelik faaliyetlerini araliksiz olarak sürdürüyor. Ekipler tarafindan son bir haftada, Yunanistan sinirindaki birinci derece askeri yasak bölgede yapilan çalismalarda, yasa disi yollarla Yunanistan’a kaçmaya çalisan 3 FETÖ mensubu yakalandi. Terör örgütü üyesi olduklari gerekçesiyle arandiklari belirlenen süphelilerin jandarmadaki islemleri devam ediyor.

Ayrica, emniyet ve asayisin saglanmasina yönelik icra edilen faaliyetler çerçevesinde yapilan operasyonlarda UYAP üzerinden haklarinda çesitli suçlardan yakalama karari bulunan 9’u yabanci uyruklu 21 sahis ile askeri suçlardan aranan 45 sahis olmak üzere toplamda 75 sahis hakkinda gerekli yasal islemler yapildi.
Kaynak: İHA