Tatvan Belediyesi Depremzede Kadinlari Unutmadi

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan ‘8 Mart Dünya Kadinlar Günü’ dolayisiyla ilçeye yerlesen 600 depremzede kadin için özel program düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Depremzede Kadinlari Unutmadi
Tatvan Belediyesi tarafindan 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla deprem bölgesinden ilçeye yerlesen 600 kadina özel yemek programi düzenlendi.

Program, Aile Danismani Duygu Yiter tarafindan kadinlara yönelik söylesiyle basladi.

Söylesiye depremlerde hayatini kaybeden vatandaslara Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi dileyerek baslayan Yiter, “Böyle güzel bir organizasyonda depremzede kadinlarla birlikte bir araya geldik. Onlarin acilarini bir nebze olsun paylasmak için yaralari tamamen iyilestiremeyecegiz ama en azindan onlarin yaralarini sarmaya yardimci olmak bu güzel organizasyonla birlikte vesile olduk. Insallah onlara birazcik da olsa o ani unutturup gelecege dair ümitli bir sekilde hayata bakmalarini saglariz. Onlar bizim su an misafirlerimiz. Biz ev sahipligi olarak insallah bu misafirligi en güzel sekilde yerine getirmek için elimizden gelen her seyi yapiyoruz” dedi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden vatandaslar için Mevlid-i Serif ve Kur’an-i Kerim okundu. Ilahilerin ve dualarin da okundugu programda kadinlara karanfil dagitildi.

Programin sonunda Baskan Geylani’nin esi Gülsüm Geylani, depremzede kadinlarin masalarini tek tek gezerek onlarla yakindan ilgilendi.

Öte yandan, depremden en çok etkilenen çocuklari da unutmayan Tatvan Belediyesi, senlik düzenleyerek onlara unutulmaz bir gün yasatti.

“Deprem günü kiyametin senaryosunu yasadik”

Adiyaman’dan Tatvan’a gelen depremzede Semra Bilgiç, Tatvan’da çok güzel agirlandigini dile getirerek, “Halamin gelini burada sag olsun bizi misafir olarak evlerinde agirladilar. Belediyede sag olsun bize bayagi bir destek çikti. Psikolojimiz bozuktu. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü münasebetiyle bizlere program düzenlendi.

Ölmüslerimize Fatiha ve mevlit okutuldu. Allah hepsinden razi olsun. Bizi çok güzel agirladilar. Biz bu beklentide degildik. Gerçekten çok memnun kaldik. Allah hepsinden razi olsun. Böyle misafirperver oldugunuzu da bilmiyorduk. Biz deprem günü kiyametin senaryosunu yasadik diyebilirim. Yani bir buçuk dakika içerisinde her seyimiz bir varmis bir yokmus gibi bir anda gitti. Akrabalarimizi kaybettik. Çok üzüntülüyüz, anlatilmayacak aci duygular içerisindeyiz. Biz kendi sehrimizi birakip gelmek istemiyorduk. Çocuklarimizin psikolojisi bozuldu. Sirf onlar için bir degisiklik olsun diye buraya geldik. Sag olsunlar hepsi bizi çok güzel agirladi. Belediye baskanina da buradan çok çok selamlarimizi ve tesekkürlerimizi iletiyoruz. Hiç tanimadik, görmedik ama Tatvan halki gerçekten süper insanlar” dedi.



“Depremzedelere moral olsun diye böyle bir etkinlik yaptik”

Depremzede kadinlarin ve çocuklarin yaralarini sarmak için etkinlik düzenlediklerini ifade eden Pinar Isik da, “Programimizda aile danismani tarafindan söylesi verildi.

Daha sonra da yemek ikraminda bulunuldu. Depremzedelere moral olsun diye böyle bir etkinlik yaptik. Bence kadinlarin hislerini anlamak çok zor. Çünkü yasayan ancak anlayabilir. Biz sadece onlarin az da olsa acilarini paylastik. 600’e yakin kadin burada vardi. Çocuklarla birlikte ayri etkinlikler oldu” diye konustu

“Programa 600’e yakin depremzede kadin katildi”

Programa ilginin yogun oldugunu dile getiren Günay Çetin ise “Bugün Tatvan Belediyesi tarafindan bir etkinlik düzenlendi.

Belediye Baskanimiz Mehmet Emin Geylani’nin düzenledigi bu programa depremzede kadinlari davet ettik ve hepsini ayri ayri agirladik. Hepsinin tabii ki acilari vardi. Onlarin acilarini bizler de paylasiyoruz. Belki bir nebze olsun onlara bir mutluluk, bir katkida bulunmak için bir araya geldik ve güzel bir etkinlikti. Öncelikle bu düzenlemeyi yapan baskanimiza ve emegi geçen herkese çok tesekkürlerimizi sunuyoruz” seklinde konustu.

Programa Tatvan Kaymakami Dr. Remzi Demir’in esi Pelin Demir ile Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani’nin esi Gülsüm Geylani’nin yani sira ilçede misafir olarak agirlanan depremzede kadinlar ve çocuklari katildi.

Kaynak: İHA