Sehitkamil'de Kütüphaneler Yeniden Hizmet Vermeye Basladi

Sehitkamil Belediyesine bagli gençlik kütüphaneleri, deprem afeti sonrasinda gerçeklstirilen riskli yapi testinin ardindan ögrencilerin kullanimina yeniden açildi. Yil içerisinde yaklasik 50 bin ögrencinin yararlandigi kütüphanelerde her yastan ögrenciye hizmet veriliyor.

Sehitkamil'de Kütüphaneler Yeniden Hizmet Vermeye Basladi
Sehitkamil Belediyesi, ilçenin farkli noktalarina insa ettigi kütüphanelerde nitelikli ders çalisma ortamlariyla ögrencilerin akademik basarilarina katki sunmaya kaldigi yerden devam ediyor. Deprem afeti sonrasi hizmete ara verilen, riskli yapi testi yapilan ve hasarsiz olduklari tespit edilen kütüphaneler, tekrardan ögrencilerin kullanimina sunuldu. Kütüphanelerden üyelik sistemiyle faydalanan ögrencilerin; ders çalismalari, ödevlerini ve arastirmalarini yapmalari için kendilerine brans ögretmenleri tarafindan destek de veriliyor. Ögrenciler, güvenli internet ortaminda ders çalisma ve ödev yapma imkani buluyorlar. Ögrencilerin, fiziki ve sosyal gelisimlerine yardimci olmak, sosyal iliskilerini gelistirmek adina kütüphaneler içerisinde satranç, masa tenisi gibi sportif ve ödüllü bilgi yarismalari gibi sosyal etkinlikler de gerçeklestiriliyor.

Ilkokuldan üniversite çagina kadar her yastan ögrencinin akademik çalismalar disinda; Tipta Uzmanlik Egitimi Giris Sinavi (TUS), Kamu Personeli Seçme Sinavi (KPSS), Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) gibi sinavlara Sehitkamil Belediyesine ait kütüphanelerde hazirlanan ögrenciler, tüm imkanlardan ücretsiz yararlaniyor.

Yogun ilgi

Mervesehir Gençlik Kütüphanesi egitmenlerinden Seydi Vakkas Cengiz, “Sehrimizde bir deprem afeti yasadik. Bu vesileyle belirli bir süre kütüphanelerimizdeki hizmetlere ara vermistik. Su an tekrar normal hayatimiza geri dönmeye basliyoruz. Bu süreçte kütüphanelerimizi tekrar açtik. Ögrencilerimizin yine çok yogun talepleriyle karsi karsiyayiz. Depremden sonra da ögrencilerimizin egitim hayatina katki sunmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalisiyoruz. Bu süreçte hem ögrencilerimize hem de bizlere bu firsati verdigi için Sehitkamil Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

KPSS’ye hazirlaniyor

KPSS’ye hazirlanan Derya Ünlü, “Depremden önce de Mervesehir Gençlik Kütüphanesi’ne geliyordum. Depremde herkes gibi bende çok etkilendim. Rabbim, bir daha ülkemize ve milletimize böyle bir deprem daha yasatmasin. Deprem ile birlikte sinavi basaramayacagim, olmayacak, devam edemeyecegim diye büyük bir ümitsizlige de düstüm. Ama kütüphanelerin tekrar açilmasiyla birlikte bu ümitsizligim de son buldu. Bu süreçte tekrar sinava hazirlanacagimi ve sinavi basaracagima inancim da artti. Çok kisitli bir süreç de olsa bu süreci en iyi sekilde degerlendirmeye çalisacagim. Bundan dolayi bizlere destek veren kütüphane hocalarimiza ve Sehitkamil Belediyemize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA