Rizeli Kadinlardan Depremzedelere Destek

8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Gününde Rize’de kadin kooperatifleri bir araya gelerek depremzedeler için yardim kampanyasi düzenledi.

Rizeli Kadinlardan Depremzedelere Destek
Rize ve ilçelerinde bulunan kadin kooperatifleri 8 Mart Dünya Kadinlar Gününde "Evden Ele, Tek Yürek" adli yardim kampanyasi ile bir araya geldi. Kadinlar el emegi ile hazirladiklari Rize’nin yöresel yemekleri Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’na getirerek vatandaslara dagitti.

Vatandaslarinda el emegi yemeklere yogunluk gösterdigi yardim kampanyasinda toplanan paralar Asrin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremde etkilenen depremzedeler ihtiyaçlarinin karsilanmasi için verilecek. Düzenlenen yardim kampanyasini ziyaret eden Rize Valisi Kemal Çeber gazetecilere açiklamada bulundu.

Rize’de 7’den 70’e herkesin depremzedelere yardim ettigini belirten Rize Valisi Kemal Çeber, “Depremin oldugu günden bugüne Rize ayakta. Her sahsiyla, her kesimiyle, resmi, özel, sivil, STK, gönüllü tüm Rize o günden bugüne kalbiyle, gönlüyle, beyniyle, enerjisiyle, yaptiklariyla ve yapacaklariyla deprem bölgesinde; hepimiz oradayiz. Fiziken buradayiz ama her seyimizle deprem bölgesindeyiz. Bugün dünya kadinlar günü ve böyle anlamli bir günde de Rize Kadin Kooperatifleri, Rize Belediyemizin kadin kooperatifleri hep beraberce bir yardim kampanyasi organize ettiler. Elde edilen geliri de yine afetzedeler, depremzedeler için kullanacaklar. Biz tüm Rize olarak kalbimizle, gönlümüzle her zaman o Rize insaninin dünyaca bilinen sicakkanliligiyla, samimiyetiyle, dürüstlügüyle, paylasim gücüyle afetzedelerimizle beraber oluyoruz” seklinde konustu.



“Yolladiginiz miktarin pek de önemi yoktur”

Kadinlarin depremzedeler için yaptigi yardim kampanyasinin düsüncesi güzel oldugunu ifade eden Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, “Rize’deki kadinlarimiz, kooperatiflerimi ve kent konseyimiz bir araya geldi. Dediler ki biz meydanda bir yardim kampanyasi düzenleyelim. Oradan kazandiklarimizi da Rizelinin aldigindan olan kazanci da oraya yollayalim. Yolladiginiz miktarin pek de önemi yoktur. Bu sadece bir taraftan oldugunuzu hissettirmeniz oradaki insanlarin kalbine dokunuyor olmaniz ve buradan caddeden geçerken ’haydi suradan bir sey alayim da o para da oradaki bir çocugun eline, evine, yuvasina bir deger katsin’ diye düsünüyor olmaniz çok degerli. Bu anlamda kadinlarimizin bugün evlerinde elleriyle yaptiklari bu yiyecekleri yine Rizeli vatandaslarimiza sunarak elde ettikleri sembolik bir parayi oraya yollama düsünceleri çok degerli, çok kutsal” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA