Yeni Yapilan Yemek Fabrikasinda Günlük 100 Bin Kisilik Yemek Üretiliyor

Malatya’da yapimi tamamlanan ve hizmete baslayan Ekmek ve Yemek Fabrikasinda inceleme yapan Büyüksehir belediye Baskani Selahattin Gürkan, fabrikasinda günlük 100 bin kisilik yemek ve 250 bin adet ekmek üretildigini söyledi.

Yeni Yapilan Yemek Fabrikasinda Günlük 100 Bin Kisilik Yemek Üretiliyor
Büyüksehir Belediyesi tarafindan yaklasik 11 bin metrekare insaat alanina sahip olan ve bölgeye hizmet edecek sekilde planlanan Ekmek ve Yemek Fabrikasi hizmete basladi.

Ekmek ve Yemek Fabrikasinda Kizilay ve Büyüksehir Belediyesi ekiplerince, günlük 100 bin civarinda yemek ile ihtiyaca göre 250 bin ekmegin üretilerek depremzede vatandaslara dagitildigi ifade edildi. Büyüksehir Belediyesinin Malatya genelinde 332 noktada yemek dagitimi yaptigini ifade eden Baskan Gürkan, “Depremin ilk gününden bu yana tüm ilgili kurum ve kuruluslarla beraber depremin yaralarini sarmak için büyük gayret gösteriyoruz. Depremle beraber en büyük ihtiyaçlardan birisi de yeme içmeydi. Sag olsun milletimiz ve devletimiz zor günlerimizde yanimizda oldu ve tüm imkânlarini depremden etkilenen illere seferber etti. Tabii bizim hali hazirda belediyemiz tarafindan yapilan Ekmek ve Yemek Fabrikamiz vardi. Sadece birkaç eksiklikler vardi. Depremden hemen sonra bu eksiklikler ivedilikle giderilerek, Ekmek ve Yemek Fabrikamizi hizmete açtik. Kizilay’imizla birlikte burada depremzede vatandaslarimiz için günlük yemek üretimi yapmaya basladik. Yaklasik 11 bin metrekare alana sahip olan tesisimizde günlük olarak 100 bin civarinda yemek üretimi yapiliyor. Ayrica fabrikamizda günlük 3 ögün yemek çikiyor ve bu yemekler 332 noktaya dagitiliyor. Tesisimizde kullanilan son teknoloji sayesinde yemekler steril bir ortamda yapiliyor. Malatya’miz Allah’in izniyle bu günleri atlatarak, daha iyi ve daha güçlü bir sekilde ayaga kalkacak. Tabii bu da ancak milli, birlik ve beraberlikle asilacak bir durumdur. Allah devletimizi ve milletimizi böylesine zor bir felaketten korusun. Insallah devlet, millet el ele vererek yaralarimizi saracagiz” dedi.

Kaynak: İHA