Tosya'da Insa Edilecek Dev Spor Kompleksinin Arsa Devir Islemi Tamamlandi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde insa edilecek spor kompleksinin yapilacagi arsanin alim islemi, devir sözlesmesinin imzalanmasi ile tamamlandi.

Tosya'da Insa Edilecek Dev Spor Kompleksinin Arsa Devir Islemi Tamamlandi
Tosya Belediyesi, insa edecegi spor komplesi ile gençleri spor ile bulusturacak. Proje hazirliklari devam eden tesisin insa edilecegi arsanin devir sözlesmesi imzalandi. Kastamonu Valiliginde düzenlenen imza töreninde Kastamonu Valisi Avni Çakir ile Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, devir sözlesmesini imzaladi.

Konu ile ilgili açiklama yapan Tosya Belediye baskani Volkan Kavakligil, "Bugün ilçemize önemli bir hizmet daha kazandirmanin mutlugu ve gururunu birlikte yasiyoruz. Uzun yillar ilçe ekonomimize önemli katki saglayan son yillarda atil duruma geçen Tosya Yem Gida Sanayi tesisinin bulundugu 10 bin 800 metrekare alani Tosya Belediyemize kazandirdik. Atilan bu imza ile ayni zamanda ilçemiz için çok önemli bir projenin de startinda vermis oluyoruz. Bildiginiz gibi ilçemiz genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Biliyoruz ve inaniyoruz ki gelecegimiz bu genç nüfustadir. Bu çerçevede gençlerimizin rahatlikla sportif faaliyetlerini yürüterek gelecege emin adimlarla yürümesini saglamak amaciyla projelendirdigimiz 55 milyon lira ihale bedeli ile Tosya Belediye Baskanligi tarafindan ihalesi saglanacak olan bin 200 seyirci kapasiteli, içerisinde 10 farkli branstan spor yapilabilecek salonlar bulunan ve bununla birlikte ilçe sporuna önemli ölçüde katki saglayacak olan spor kompleksi için her seyi hazir duruma getirmis olduk. Simdi hizli bir sekilde Spor Kompleksi tesisinin yapim ihalesine gerçeklestirerek bu dev tesisi ilçemizde hizmete açacagiz. Kastamonu Valimiz Sayin Avni Çakir ile birlikte yapilan imza protokolünün ardindan hizlica planlama çalismalarimiza baslayacak ve sehrimize insallah kalici bir eseri daha hep birlikte birakacagiz’’ dedi.

Kaynak: İHA