Lise Ögrencilerinden Depremzedelere Saç Bakim Hizmeti

Isparta’da mesleki egitim birimine bagli lise ögrencileri KYK yurdunda konaklayan depremzede vatandaslara saç kesim ve bakim hizmeti verdi.

Lise Ögrencilerinden Depremzedelere Saç Bakim Hizmeti


Isparta Mesleki Egitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakim Hizmetleri Alani Berberlik Dali ögrencileri “Meslek Lisesi Ögrencileri Hayata Dokunuyor Projesi” çerçevesinde afetten etkilenen ve Isparta Merkez KYK yurdunda konaklayan depremzede vatandaslara saç kesim ve bakim hizmeti verdi. Hizmetten yararlanan vatandaslari ziyaret eden Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, Isparta’ya gelen depremzedelerle alakali ilde bulunan bütün egitim kurumlarinin üzerine düsen görev ve sorumluluklari yerine getirdigini ve birtakim çalismalar yaptiklarini belirterek “Bugün de suan da merkez KYK yurdundayiz burada mesleki egitim birimine bagli ögretmen ve ögrencilerimiz depremzede vatandaslarimizin genel bakimlariyla, tiraslariyla ve kuaförlük hizmetleriyle ilgili hizmet yürütüyorlar. Suana kadar Isparta’da 2 bin 189 ögrencimiz var. Daha önce bulundugu sehirde mesleki egitime kayitli ögrencilerimizin, yine mesleki egitime kayitlarini alarak onlari burada ki esnaflarla iliskilendirerek onlarin kayit ve staj süreçlerini takip ediyoruz. Suan burada görev yapan ögrencilerimizin haftada bir gün okul egitimi devam ediyor. Diger günlerde ise mesleki beceri egitimlerini alanda aliyorlar sektörde devam ediyorlar” dedi.



Gönüllü hizmet veren ögrencilerden birinin depremzede oldugunu vurgulayan Baydur “Bugün de aramizda mesleki egitim merkezinden ögrencimizde var. Aslinda kendisi bir depremzede. O bölgede deprem felaketinden sonra Isparta’ya geldi. Hem ögrenciligine devam ediyor hem de mesleki egitimini sektörde aliyor. Bugün de burada gönüllü hizmet çerçevesinde depremzede vatandaslarimiza hizmet etmek üzere burada bulunuyorlar” seklinde konustu.

Gönüllü olarak hizmet veren merkezi egitim birimine bagli Kemal Sevingün yaptiklari hizmetten gurur duydugunu belirterek “Ögretmenlerimiz ve kendi adimiza büyük bir seref duyduk. Burada ilk defa hizmet veriyoruz insallah devami da gelecek yardim etmek isteriz” dedi.

Kaynak: İHA