BIM'in Ayni Ilçedeki Iki Magazasina Mühür

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde BIM’e ait, asansör boslugu olusturmak için hasir kesildigi tespit edilen market ile iki is yerinin birlestirilerek açildigi ve ruhsatinin bulunmadigi belirlenen market mühürlendi.

BIM'in Ayni Ilçedeki Iki Magazasina Mühür
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde belediye tarafindan yapilan incelemeler neticesinde ayni BIM’e ait iki market mühürlendi. Tasköprü Belediyesi ekipleri tarafindan Tabakhane Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren market, asansör boslugu olusturmak için hasir kesildigi ve ruhsata usulsüz islem yapildigi tespit edilmesi üzerine mühürlendi. Mühür zaptinda, “Tasköprü ilçesi Tabakhane Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet gösteren BIM market isyeri hakkinda Imar Kanununun 32. ve 42. maddelerine aykiriliktan ve Belediye Encümeninin 17.2.2023 tarih ve 25 sayili kararina istinaden faaliyetten men edilecegi hususu isyeri ilgilisine 17.2.2023 tarihinde tebligat yapilarak isyerinin mühürlemeye hazir hale getirilmesi istenmis ve ilgili isyeri 18.2.2023 günü mühürlenmek suretiyle faaliyetten men edilmistir” denildi.

Ayni ilçedeki Karasait Mahallesi Numan Özdemir Sokak üzerinde bulunan bir market de ruhsati bulunmadigi ve iki isyerinin birlestirilerek magaza haline getirildigi gerekçesiyle mühürlendi. Tasköprü Belediyesi tarafindan yapilan mühür zaptinda, “Tasköprü ilçesi Karasait Mahallesi Numan Özdemir Caddesinde faaliyet gösteren BIM market isyeri hakkinda; Isyeri Açma ve Çalisma Ruhsat Yönetmeliginin 6. Maddesine (yetkili idarelerden usulüne uygun olarak isyeri açma ve çalisma ruhsati alinmadan isyeri açilamaz ve çalistirilamaz) göre Isyeri Açma ve Çalisma Ruhsati bulunmadigi için isyeri ilgilisine isyerinin mühürlemeye hazir hale getirilmesi için 2.3.2023 tarihinde tebligat yapilmis olup, tebligat süresi sonunda isyerinin mühürlemeye hazir hale getirildigi görüldügünden isyeri 3.3.2023 tarihinde mühür altina alinarak faaliyetten men edilmistir” ifadelerine yer verildi.

Mühürleme zaptinin ardindan Tasköprü’de Tabakhane Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet gösteren BIM magazasinda ruhsata uygun hale getirilmesi için tadilat ve onarim çalismalari baslatildi.
Kaynak: İHA