Annesinin Cenazesini Enkazdan Elleriyle Çikardi, Simdi Üretime Devam Ediyor

Malatya’nin Akçadag ilçesinde yasayan büyükbas hayvan yetistiricisi Ahmet Menge’nin evi ve agillari depremde yikilirken, 80 yasindaki annesi ise enkaz altinda kalarak hayatini kaybetti. Annesinin cenazesini enkazdan elleriyle çikaran Menge, esiyle yasam alanlarini terk etmeyerek üretimi sürdüreceklerini söyledi.

Annesinin Cenazesini Enkazdan Elleriyle Çikardi, Simdi Üretime Devam Ediyor
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklügündeki depremler, Akçadag ilçesinde büyük yikima neden oldu. Özellikle Ören, Baspinar ile Bahri mahallelerinde yüzlerce yapi enkaza dönerken, çok sayida büyük ve küçükbas hayvan da telef oldu.

Baspinar Mahallesi Dikendede mevkiinde yillardir büyükbas hayvan yetistiriciligi yaparak geçimini saglayan ve depremlerde evi ve agillari yikilan Ahmet Menge ile esi Aysegül Menge ise her seye ragmen üretime devam ediyor.

“Ev bir buçuk metre havaya yükseldi annemin cenazesini ellerimle çikardim”

Kahramanmarasli 7,6 büyüklügündeki ikinci depremde evlerinin ve agillarinin yikildigini kaydeden Ahmet Menge, " Deprem esnasinda disaridaydik. Annem ise namaz kilmak için eve girdi. Bu sirada deprem oldu ev bir buçuk metre havaya yükseldi. Annem maalesef arka tarafta enkaz altinda kaldi, cenazesini kendi ellerimizle çikardik. Evimiz tamamen yikildi agillarimizda büyük hasar meydana geldi bir çok hayvanimizda telef oldu. Devletimize Allah zevallik vermesin biz bölgede üretime devam ediyoruz tek istedigimiz konteyner çünkü hayvancilik sürelikli bakim isteyen bir konu. Bizlere bir konteyner temin edilirse çok memnun oluruz” dedi

“Memleketimizi terk etmeyerek üretime devam edecegiz”

Ahmet Menge’nin esi Aysegül Menge ise konteyner taleplerinin kendileri için önemli oldugunu ifade ederek, "Depremi burada yasadik. Evlerimiz yikildi agilarimiz hasar gördü. Kayinvaldemi enkaz altinda kendimiz çikardik. Burada üretim yapiyoruz mecburen buradaki hayvanlara bakmak zorundayiz. Hayvanlarin sürekli basinda bulunmamiz gerekiyor. Bu nedenle konteynerlerimizi buraya istiyoruz. Sifiri görmüs de olsak bölgeyi terk etmeyerek üretime devam edecegiz” diye konustu
Kaynak: İHA