MAGINDER Baskani Salih Karademir'den 'Malatya Için Tek Yürek Olalim' Çagrisi

Malatya Girisimci Is Insanlari Dernegi Baskani Salih Karademir, yasanan deprem felaketi sonrasinda olusan yikimin ve enkazin altindan Malatya’nin halki, yöneticileri, siyasileri ve STK’lari ile tek yürek halinde çikacagini ifade ederek, ‘Zor günleri birlikte asmaliyiz’ dedi. Kisa adi MAGINDER olan Malatya Girisimci, Is Insanlari Dernegi Baskani Salih Karademir, 6 Subat günü yasanan deprem felaketinden Malatya’nin agir tahribat gördügünü ve agir yikim tablosunun insanlari karamsarliga ittigini vurgulayarak, “Zor günler geçiriyoruz. Malatya yikim altinda, insanlarimiz büyük bir felaketin ardindan ya sehri terk etmek zorunda kaldi ya da imkansizliklar içerisinde enkazlarin arasinda çadirlar da yasama mücadelesini sürdürüyor. 11 ili içine alan büyük bir bölgede meydana gelen deprem felaketi sonrasinda ilk andan itibaren Devlet-Millet elele yaralari sarma gayretinde olduk. Görünen o ki, felaketi yasayan sehirlerin normale dönmesi önemli bir zaman alacak. Biz bugünlerde Malatya’yi terk edip gitmek zorunda kalan insanlarimizi nasil geri döndürecegiz ve Malatya’da yasamakta olan insanlarimizin yasam sartlarinii nasil iyi duruma getirecegiz bunu önceligimize almis durumdayiz. Böyle bir ortamda herkesin birlik içerisinde olmasi gerekir. Özellikle siyasilerimizin ve yöneticilerimizin kendi aralarindaki kirginliklari, küskünlükleri bir kenara birakip, sehrimizin yenden insasinda tek yürek olmalari tarihi bir sorumluluktur. Bugün kirginliklar ve küskünlükler içerisinde olunacak bir gün degil.Bugün birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize simsiki sarilip, birlikte güç olusturup türkülere konu olmus “Esi bulunmaz Sehrimiz Malatya’yi” ayaga kaldirmamiz gerekmektedir. “ seklinde konustu.

MAGINDER Baskani Salih Karademir'den 'Malatya Için Tek Yürek Olalim' Çagrisi
“Malatya, Malatyali ile güzel”

Malatya’nin yeniden insa edilecegi süreçte Malatya’nin gerçek sahiplerinin söz sahibi olmasi gerektigine de dikkat çeken MAGINDER Baskani Karademir, “Bugünlerde caddeleri, sokaklari bos Malatya’ya alisamiyor, alismakta istemiyoruz. Dün kaldirimlarinda selamlasarak hal-hatir ettigimiz hemsehrilerimizin önemli bir bölümü ülkenin farkli yerlerinde. Onlar gurbette biz silada yalniz. Unutmayalim Malatya, Malatyalilarla güzel. Evet, sehrin köklü ve büyük sorunlari var. Bunlari kisa, orta ve uzun vadeli planlamalar ile çözülmesine dönük ilan edilen olaganüstü hal çerçevesinde üst üste toplantilari izliyor, görüyoruz. Burada alinacak kararlar bu sehrin gelecegini insa edecek, sehrin tüm paydaslarinin görüs ve düsüncelerinin bu toplantilarda dikkate alinmasi önemli.” dedi.

Depremin ilk saatlerinden itibaren sahada olduklarini ve ellerinden gelen her türlü yardimi depremzedelere iletmeye çalistiklarini kaydeden Karademir, süreçte MAGINDER olarak üzerlerine düsen sorumlulugun bilincinde olduklarini ve devletin verecegi her türlü göreve hazir olduklarini da ifade etti.

“Malatya’nin gördügü felaketin boyutu anlatilmali”

Malatya Girisimci Is Insanlari Baskani Salih Karademir ayrica yaptigi açiklamada, son dönemlerde Malatya’nin deprem sonrasinda yasadigi felaketin boyutunun tam anlamiyla anlatilamadigi konusunda da endiseleri oldugunu belirterek “Bugün Hatay ve Kahramanmaras’in yasadigi felaketin boyutunun büyüklügünü görüyorum ama Malatya’nin da yasadigi felaketin boyutu gerçekten çok üst düzeyde. Ilgililerimiz ve medyamiz bunu anlatabilmeli. Çünkü yarinlarda bu sehirlerin insasinda öncelik siralamasinda Malatya’nin da hak ettigi destegi ve yardimlari görmesi gerekmektedir.” seklinde konustu.

Baskan Karademir, açiklamasinda depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifa ve hayatini kaybedenlerin yakinlarina ise bassagligi dileginde bulundu.
Kaynak: İHA