Giresunlu Kadinlar Depremzedeler Için Örüyor

Giresunlu kadinlar, deprem bölgesindeki vatandaslar için ördükleri hirka, bere, kazak, eldiven ve bebekler için patik ile yürekleri isitacak bir çalisma baslattilar.

Giresunlu Kadinlar Depremzedeler Için Örüyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan ülkenin dört bir yanindan bölgeye yardimlar gönderilmeye devam ediyor. 7’den 70’e her vatandasin depremzedelere yardim etmek için seferber oldugu su günlerde Giresunlu kadinlar da örnek bir gayret içerisine girdi. Giresun’da bir araya gelen 66 yasindaki Hamide Altiyaprak ve komsusu 56 yasindaki Gülkiz Sahin soguk kis günlerinde evsiz kalan depremzedelerin üsümemesi için örgü örüyor. Giresun Belediyesi’nin yardim kampanyasina ilk etapta ellerinde bulunan hirka, bere, kazak, eldiven ve bebekler için patik gibi onlarca parça ürünü teslim ederek deprem bölgesine gönderen kadinlar yeni ürünler için örgü örmeye devam ediyor.

Yeni örgüler için mesai yapiyorlar

Örgü örerek depremzedelere destek verdigini aktaran Hamide Altiyaprak, “Genç kizligimda ögrendigim el islerini yapmaya devam ediyordum. Bugüne kadar elimde ördügüm onlarda örgü kazak, hirka, bere, atki ve bebekler için giysiler vardi. Belediye depremzedeler için kampanya baslatinca hemen haber verdik ve onlarca örgü elislerini depremzedelere gönderdik. Ancak elimizdekileri göndermekle yetmiyor. Komsularimizla bir araya gelerek deprem bölgesi için üretmeye devam ederek örgü örüyoruz. Depremzedelere elimizden geldigince bizlerde bir seyler yapmak istiyoruz. yünler, sisler veriyoruz. Bu kis gününde onlari sicak tutacak örgüler örmeye çalisiyoruz” dedi.



Herkes evinde depremzedeler için örüyor

Mahallede örgü yapmasini bilen her kadinin depremzedeler için örgü ördügünü anlatan Gülkiz Sahin ise “Kadinlar olarak bir araya geldik böyle bir çalisma yaptik. Herkes evinde depremzedeler için örüyor. Bazen bir araya geliyoruz, bazen de herkes kendi evinde örüyor. Amacimiz bu kis gününde onlari sicak tutacak ürünler yapmak. Bugüne kadar elimizde ne varsa gönderdik ama bu devam eden bir ihtiyaç oldugu için bizde gönderdiklerimizle yetinmiyoruz yenilerini örüyoruz. Herkes gece gündüz örmeye devam ediyor. Kim neye yetisebiliyorsa onu yapmaya çalisiyor. Onlarin çadirda sogukta oturdugunu düsündükçe daha çok azimle örüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA