Bagcilar Belediyesi, Malatya'da Konteyner Kent Kuruyor

Bagcilar Belediyesi, depremin etkiledigi Malatya’nin Battalgazi ilçesinde depremzedeler için 500 konteynerden olusan Bagcilar Mahallesi isimli konteyner kent kuruyor. Depremzede aileler, kalici konutlar yapilana kadar burada barinacaklar.

Bagcilar Belediyesi, Malatya'da Konteyner Kent Kuruyor
Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki iki depremin vurdugu yerlerden biri de Malatya’nin Battalgazi ilçesi oldu. Depremin hemen ardindan teyakkuza geçen Bagcilar Belediyesi, yardim eli uzattigi Battalgazi’de vatandaslara temel ihtiyaçlar basta olmak üzere her türlü konuda destek sagliyor. Bagcilar Belediyesi, simdi de yaralarin sarildigi Battalgazi Hanimin Çiftligi mevkiine konteyner kent kurmak için hazirliklara basladi.



50 dönümün üzerindeki alana 500 konteyner kurulacak

Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ile Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, konteyner kentin kurulacagi alanda incelemelerde bulundu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan önderliginde yogun bir gayretle yaralari sarmaya çalistiklarini söyleyen Özdemir, “Büyüksehrimizle birlikte, ilçe belediyemizin koordinasyonunda sorumlu diger belediyelerimizle buradaki yaralari sarma gayreti içerisindeyiz. Güzel çalismalar yürütüyoruz. Köylerimize kadar varan yardimlarimiz devam ediyor. Burada 50 dönümün üzerindeki bir alanda yaklasik 500 konteynerlik bir konteyner kenti, Bagcilar Mahallesi’ni olusturacagiz. Alt yapi çalismalarimiz tamamlanmak üzere. Konteynerlerimiz de gelmeye basladi.

Insallah Ramazan ayina kadar konteyner kentimizi büyük oranda tamamlamis olacagiz. Ramazan ayimiz da burada yogun geçecek. O süreci de simdiden planliyoruz. Yemek ve diger organizasyonlari güzel bir sekilde geçirmenin gayreti içindeyiz. Alanimiz içerisinde yemekhane, çamasirhane ve anaokulu kuracagiz. Bütün ihtiyaçlari giderecek sekilde yasamsal, güzel bir mahalle olusmasina vesile olmak istiyoruz. Zor günleri hep beraber atlatacagiz insallah. Battalgazi belediye baskanimiza ev sahipligi için çalismalardaki koordinatörlügü için tesekkür ediyorum” dedi.



"Ramazan baslamadan konteyner kente kavusacagiz"

Desteklerinden dolayi Bagcilar Belediyesi’ne ve Bagcilar halkina tesekkür eden Güder ise, “Ilk etapta vatandaslarimizin barinma problemi vardi. Belediyemizin binalari basta olmak üzere sosyal tesisler ve devletin degisik kurumlarinda insanlari geçici de olsa barindirmis olduk. Daha sonra vatandaslarimizi çadirlara aldik akabinde konteynerlerin kurulmasi noktasinda çalismalar baslatilmis oldu. Su anda Hanimin Çiftligi bölgesinde yaklasik 50 bin metrekarenin üzerinde konteyner kent kurulmasini kararlastirdik. Insallah Bagcilar Mahallemizin 500 konteynere kadar çikacak alanini düzenledik. Sag olsunlar Bagcilar Belediyemiz su anda konteynerlerini buraya indirmis oldular. Insallah Ramazan baslamadan vatandaslarimizi konteyner kentlerine kavusturmus olacagiz” diye konustu.

Depremzede vatandaslarin yeni konutlari yapilincaya kadar kalacagi konteyner kentte çalismalar gece gündüz araliksiz sekilde sürüyor.
Kaynak: İHA