Artvin'de Kar Nedeniyle Iletisim Kurulamayan Yasli Çiftin Yardimina Drone Yetisti

Artvin’in Savsat ilçesinde yogun kar yagisi nedeniyle yollari kapanan ve elektrikleri kesilen yasli çiftle iletisim kurulamayinca, köy sakinleri drone yardimiyla telefonlarini sart edebilmeleri için tasinabilir pil gönderdi.

Artvin'de Kar Nedeniyle Iletisim Kurulamayan Yasli Çiftin Yardimina Drone Yetisti
Artvin’in Savsat ilçesine bagli Çukur köyüne ait Çamlik mahallesinde yasayan Hasan Kiliç ve esi Lütfiye Kiliç’in yasadigi mahalleye giden yol yogun kar yagisi sonrasi çig nedeniyle kapandi. Ardindan elektrigin kesilmesi nedeniyle telefonlarinin sarji bitti. Yakinlari yasli çifte ulasamayinca, ekiplerden yardim istedi. Köye gelen Artvin Il Özel Idaresi’ne ait is makineleri, AFAD ve Jandarma ve TEDAS ekipleri köyün Çamlik mahallesine giden yolda meydana gelen çig nedeniyle mahalleye geçemedi. Yol üzerinde bulunan alanlarda yüksek çig tehlikesi olmasi nedeniyle yol açma çalismalarina ara verildi.

Köyün sakinlerinden olan Baris Altun, kendisine ait drone ile Hasan ve Lütfiye ninenin sagliklari hakkinda bilgi almak veya istekleri olup olmadigini ögrenmek için ilginç bir yöntem denedi. Kendisine ait droneye bagladigi aparat yardimiyla tasinabilir pili yasli çiftin bulundugu evin önüne gönderdi. Sarj cihazini alan ve telefonlarini sarj eden yasli çift, ekiplerle iletisime geçerek saglik durumlarinin iyi oldugu ve tek isteklerinin mahallerine giden yolun açilmasi oldugu belirttiler.

Daha sonra hava sartlarinin normale dönmesinin ardindan yasli çiftin yolu açilarak ulasim saglandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA