Yesilay Haftasi Için Ayrilan Bütçe Depremzedelere Aktarildi

Martin ilk haftasinda kutlanan Yesilay Haftasi için ayrilan bütçe ve hazirlanan materyaller deprem bölgesine gönderildi. Konuyla ilgili açiklamada bulunan Yesilay Tekirdag Sube Baskani Zafer Soykirli, yardimlarin yani sira, “Suanda psikolojik olarak etkilenen vatandaslarimiz 444 98 01 numarasini aradiklarinda Türkiye’nin her yerindeki klinik, psikolog ve sosyal hizmet uzmani kardeslerimiz kendilerine gerekli degerlendirmeleri yapacaklar ve yaralarini sarmaya çalisacaklar” dedi.

Yesilay Haftasi Için Ayrilan Bütçe Depremzedelere Aktarildi
Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen asrin felaketi diye nitelendirilen depremlerin ardindan bütün yurttan depremzedeler için çesitli yardimlar gönderildi. Gönderilen yardimlarin yani sira Martin ilk haftasinda kutlanan Yesilay Haftasi için ayrilan bütçe ve hazirlanan materyaller de deprem bölgesine gönderildi. Bu yardimlarin yani sira Yesilay depremzedelere olusturulan hattan psikolojik destekte saglamaya çalisiyor.

Yesilay Tekirdag Sube Baskani Zafer Soykirli yaptigi açiklamada, “Bu asamada psikolojik olarak etkilenen vatandaslarimiza Yesilay Genel Merkezimiz, hemen 444 98 01 numarasini kurarak suanda Türkiye Genelindeki toplamda 105 adet Yesilay Danismanlik Merkezimiz var. Bu merkezlerimizde de klinik, psikolog ve sosyal destek hizmet uzmani kardeslerimiz de görev yapiyorlar. Suanda psikolojik olarak etkilenen vatandaslarimiz 444 98 01 numarasini aradiklarinda Türkiye’nin her yerindeki klinik, psikolog ve sosyal hizmet uzmani kardeslerimiz kendilerine gerekli degerlendirmeleri yapacaklar ve yaralarini sarmaya çalisacaklar. Haftalik rutin olarak kendilerini arayacaklar” dedi.

Tekirdag Yesilay Subesi ve Tekirdag Yesilay Danismanlik merkezi olarak bu görüsmeleri yaptiklarini ifade eden Soykirli, “Bu hafta Yesilay haftasi ama tabi ki içerisinde bulundugumuz sikintili günleri hep birlikte asacagiz. Bu durumdan dolayi Yesilay haftamizdaki bütün etkinlikleri genel baskanimizin talimatlari istikamaetinde deprem bölgesine kaydirdik. Yesilay haftasina ayirdigimiz bütün bütçelerimizi genel merkezimizin talimatlariyla depremzede vatandaslarimiza aktardik. Depremin ilk gününde de elimizde olan Yesilay polarlarimizi, Yesilay yagmurluklarimizi genel merkezimizin talimatlariyla depremzedelerimize gönderdik. Elimizden geldiginde bagis kampanyalarina katilmaya çalistik. Her zaman depremzede kardeslerimizin yanindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA