Yaslari Küçük Ama Gönülleri Büyük, Kumbaralarini Depremzedeler Için Bagisladilar

Elazig’da 2020 yilinda meydana gelen depremde evleri yikilan ve uzun süre çadirda kalan 3 kardes, kumbaralarini depremzede kardeslerine gönderdi.

Yaslari Küçük Ama Gönülleri Büyük, Kumbaralarini Depremzedeler Için Bagisladilar
Elazig’da 2020 yilinda meydana gelen 6.8 büyüklügündeki depremde kerpiç evleri yikilan Karatas ailesi, biri engelli olmak üzere 3 çocuguyla birlikte çadirda kalmisti. Simdi sicak yuvalarinda oturan ailenin 3 çocugu, zamaninda kendilerine yapilan yardimlari unutmadi. Nurgül (18), Taha (13) ve Tayyip (9) Karatas kardesler, 2 yildir biriktirdikleri kumbarayi AFAD’da bagisladi. Ayni acilari yasadiklarini ve onlari en iyi kendilerinin anladigini dile getiren kardesler, her zaman depremzede kardeslerinin yanlarinda olduklarini dile getirdi.

2020 yilinda depremi yasadiklarini belirten Tayyip Karatas, “Evimiz kerpiçti yikildi ve çadirda kaldik. 3 kardes olarak kumbaramizda topladigimiz paralarimizi AFAD’da bagislamaya karar verdik. Depremzede arkadaslarimiza sabirlar diliyoruz. Bize de o zaman yardim gelmisti. Onlar nasil bize yardim ettiyse bizde onlara bu sekilde yardim edecegiz. Bizim de elimizden gelen budur. Keske daha fazlasi elimizden gelseydi” dedi.

Taha Karatas ise “Bizde 2020 yilinda deprem yasamistik. Çok zordu ve evimiz yikildi. Uzun bir süre çadirda kalmistik. Herkes bize nasil yardim ettiyse bizde elimizden geldigi kadar yardim etmeye çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA