Trafik Polisinden Hayat Kurtaran Heimlich Manevrasi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde bir lokantada yedigi ekmek nefes borusuna kaçan ve çevresindekilerden yardim isteyen vatandas, tesadüfen orada bulunan trafik polisinin yaptigi Heimlich manevrasi ile bogulmaktan kurtuldu.

Trafik Polisinden Hayat Kurtaran Heimlich Manevrasi
Olay, Alanya-Manavgat D-400 Karayolu üzerinde bulunan bir lokantada yasandi. Isyerine gelen 4 kisi çorba içtikleri sirada içlerinden bir tanesi bogazini tutarak isyeri sahibinin yanina gelerek yardim istedi. Isyeri sahibi konusamayan ve nefes alamayan müsterisini sirtina vurarak rahatlatmaya çalisirken, ögle molasinda isyerine gelen Manavgat Bölge Trafik Istasyon Amirliginde görevli Mevlüt Coskun isimli trafik polisi yardim isteyen kisiyi görüp hemen yanina gitti. Ismi ögrenilemeyen ve nefes almakta zorlanan müsteriye ilk yardim egitiminde ögrendigi Heimlich manevrasini uygulayan polis memuru tek harekette nefes borusuna kaçan ekmegin çikmasini sagladi.

Alanya’dan arkadaslariyla birlikte muz kesmek için geldigini söyleyen vatandas, kendisine yardim eden trafik polisi ve isyeri sahibine tesekkür ettikten sonra yanindaki arkadaslariyla birlikte isyerinden ayrildi.

Bogazini tutarak geldi

Isyeri sahibi Ahmet Ali Deniz, 4 kisinin isyerine gelerek çorba siparisi verdigini belirterek “Çorbalarini içtikleri sirada aralarindan bir tanesi nefesi kesilmis vaziyette yanima geldi ve eliyle sirtina vurmami isaret etti. Sirtina vurup, gögsüne elimle bastirdigim sirada isyerimizde bulunan trafik polisi Mevlüt Coskun gelerek zor durumdaki vatandasi tek hareketle zor durumdan kurtardi. Müsterimizi yeniden hayata döndürdü. Müsterilerimiz trafik polisinin ilk yardim bilgisi sayesinde belki de bogulmaktan kurtuldu" dedi.

Kaynak: İHA