(Özel) Çocukken Sobada Cam Eritiyordu, Simdi Gelir Kaynagi Oldu

Bursa Balibey Han’daki atölyesinde çalismalar yapan Ümmihan Agirman, üniversite döneminde ilgi duymaya basladigi cam sanatini 15 yildir icra ediyor. Agirman, "Çocukken sobada eritiyorduk, simdi gelir kapimiz oldu" dedi.

(Özel) Çocukken Sobada Cam Eritiyordu, Simdi Gelir Kaynagi Oldu
Çocukken cam kiriklarini sobanin içinde erittigini belirten Agirman, üniversiteden sonra cam sanatina merak sardi. Üniversite’de kolye, bileklik gibi takilar yaptigi sirada "kendi boncugumu nasil yaparim" diye düsünen Agirman, internetten yaptigi arastirmalardan sonra evinin balkonuna ilk cam atölyesini kurdu.

“Cam kiriklarini sobada eritmeye çalisiyordum”

Üniversitedeyken ilgi duydugu cam sanatina, evinin balkonunda cam atölyesi kurarak basladigini ifade eden Agirman, “Üniversite döneminde ilgi duymaya basladim. Okurken hazir boncuklardan takilar yapiyordum. Bunlari yaparken "kendi boncugumu yapsam nasil olur" gibi düsüncelere girip, internette arastirirken bir anda cam boncuk yapimi egitimlerini gördüm ve öyle basladim. Nazar boncugunun bile nasil yapildigini hiç düsünmemistim. O an öyle bir süreç gelisti. Bir anda öyle bir yolculuk basladi ve devam etti. Benim de planladigim bir sey degildi. Ama küçükken cam kiriklarini alip sobanin içinde eritmeye çalisiyordum. Öyle seyler hatirliyorum. Ilk atölyemi evde kurdum. Küçük bir balkonum vardi, orada atölyemi kurdum. Ayni buradaki düzenegin minigini orada kurmustum. Sonra Balibey Han’a geldim” seklinde konustu.

“Atesin bir cazibesi ve çekiciligi var”

Sanatini icra ederken atesin kendisini izleyen insanlari etkiledigini ifade eden Agirman, “Uzun bir süreç yaptikça eliniz alisiyor ve gelisiyor. Ne kadar çok pratik yaparsaniz o kadar hizli ilerlersiniz. Bir ayda da bir seyler oturtabilirsiniz, bir yilda da. Ates bir sekilde insanlari içine çekiyor. Çocuklar gördügünde ‘sihir mi oluyor’ diye düsünüyorlar. Atesin bir cazibesi ve çekiciligi var” dedi.

Isteyen herkes tecrübe ediyor

Atölyesine gelen herkesin rahatlikla tecrübe edebilecegi bir aktivite oldugunu söyleyen Agirman, “1-2 saatlik atölye çalismalari yapiyorum. Burasi küçük bir atölye oldugu için grup seklinde yapamiyorum. Sehir disindan buraya gezmeye gelenler, böyle bir sey tecrübe etmek istiyorlarsa, tek bir boncuk yapip, kolye ya da bileklik olarak takabiliyorlar. Daha çok çocuklarla çalismayi seviyorum. Artik dijital çagda yasiyoruz, çocuklar her seyi bilgisayar da yapiyorlar. En azindan görüp birebir deneyimlemek isterlerse buradaki el sanatlarini deneyimleyebilirler” diye konustu.

Kaynak: İHA