Ordu'dan 'Evim Yuvan Olsun' Kampanyasina Destek

Ordu Büyüksehir Belediyesi, depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barinma ihtiyaçlarini gidermek için baslatilan ’Evim Yuvan Olsun’ kampanyasina destek verdi. 20 ev depremzedelerin kullanimina açildi. Depremden etkilenen vatandaslar yeni yuvalarina yerlestirildi.

Ordu'dan 'Evim Yuvan Olsun' Kampanyasina Destek
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük deprem felaketinden etkilenen vatandaslar için yurt genelinde ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasi baslatildi. Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Evim Yuvan Olsun kampanyasi ile hayirseverlerin evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun sartlarda kiralayabileceklerini açikladi.

Basvurular "Evim Yuvan Olsun.org" adresi üzerinden alinmaya basladi.

Böylece hayirseverlerin güvenilir bir uygulamayla evlerini bedelsiz olarak ya da indirimli kira bedelleriyle ihtiyaç sahiplerinin kullanimina sunabilecekleri bir sistem devreye alindi.

Türkiye genelinde depremzedelere yardim etmek isteyen vatandaslar tarafindan kampanyaya yogun ilgi gösterildi.

'Evim Yuvan Olsun' kampanyasina destek veren Ordu Büyüksehir Belediyesi 20 evi depremzedelerin kullanimina açti. Evlerine yerlesen aileleri ziyaret eden Ordu Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait Inan, ‘Depremden etkilenen vatandaslarimizin yaralarini sarmak için onlarin yaninda olmayi sürdürecegiz” dedi.



Genel Sekreter Inan: “Her türlü destegi verecegiz”

Genel Sekreter Inan yaptigi açiklamada, “Ilimize misafir olarak gelen kardeslerimize ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasinda kucak açtik. Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak her türlü ihtiyaçlarini psikososyal destege kadar gidermeye çalisiyoruz. Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak 20 ailemizi yeni yuvalarina yerlestirdik. Ayni sekilde gelecek olan kardeslerimiz için de hayirseverler vatandaslarimizla birlikte yaralari sarmaya acilari hafifletmeye çalisiyoruz” diye konustu.



Depremzede Mahmut Kiliç: “Tüm ihtiyaçlarimiz ivedi sekilde giderildi”

Ordu’ya 16 kisilik aile olarak geldiklerini ifade eden Mahmut Kiliç ise “Ordu’ya atim attigimiz ilk günden itibaren çok sicak karsilandik. Tüm ihtiyaçlarimizi ivedi sekilde giderildi. Çocuklar gelen hediyelerle enkazdan gördükleri seyleri çok çabuk unuttular. Çok tesekkür ederiz gerçekten evin ‘Evim Yuvan Olsun’ ile burasi evimiz oldu. Çok mutluyuz hiçbir eksigimiz yok. 13. katta bu tecrübeyi yasadik. Çok zor geçti binadan indigimizde binada kimse yoktu. Iki gece araçta uyuduk. ‘Ekmege suya ortak olmayalim aracimiz var en azindan Antep’ten çikalim’ dedik. Kardesim burada okuyor ilahiyatta onun yanina geldik. Sag olsun bir dairede 16 kisiydik sigmadik belediyemize basvurduk belediyemiz ertesi gün bu daireyi tahsis etti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA