Mersin'de Depremzedelere Göz Sagligi Destegi

İçel Büyüksehir Belediyesi, deprem nedeni ile göz sagliginda sorun yasayan veya gözlügüne erisemeyen depremzedeler için İçel 8. Bölge Gözlükçüler ve Optisyenler Odasi ile is birligi yaparak, geçici barinma alanlarinda kalan vatandaslar için göz sagligi taramasi gerçeklestirdi.

Mersin'de Depremzedelere Göz Sagligi Destegi
Çalisma hakkinda bilgi veren Saglik Hizmetleri Dairesi Baskanligi Halk Sagligi Sube Müdürü Dr. Bahar Gülcay Çat Bakir, deprem sonrasinda yasanan sikintilardan birisinin de kisilerin sürekli kullanmak zorunda olduklari gözlüklerinin kirilmis, kaybolmus ya da evlerinde kalmis olmasi nedeniyle yasanan sikintilar olduguna dikkat çekerek, "Biz de depremzedelerimizin bu sorunlarini çözmek için İçel 8. Bölge Gözlükçüler ve Optisyenler Odasi ile isbirligi yaptik ve onlarin bu magduriyetini gidermek adina, depremzedelere ücretsiz gözlük ve çerçeve destegi sagladik” dedi.

Oda yetkililerinin gözlük ihtiyaci olan ve deprem öncesinde reçeteli gözlükleri olan kisilere yardimci olabilecekleri bilgisini verdikten sonra geçici barinma alanlarinda göz taramasi yaptiklarini belirten Çat Bakir “Kisiler bu taramalari yaparken ciddi anlamda ilk basta fark etmediklerini ancak sonrasinda görme problemlerinin de onlar için çok önemli oldugunu ifade ettiler. Bu konuda da onlari destekledigimiz için özellikle tanimadiklari bir sehirde, bilmedikleri bir sehirde böyle bir konuda yardimci oldugumuz için de tesekkürlerini ilettiler” diye konustu.

İçel 8. Bölge Gözlükçüler ve Optisyenler Odasi Baskani Serkan Yakan ise afetin basladigi ilk günden itibaren İçel bölgesinde bütün ilçeler dahil olmak üzere afetzedelere ücretsiz numarali gözlük verme, ayni zamanda görme kusuru ile alakali reçetesi olmayan vatandaslarin da göz hekimleri sayesinde muayenelerini yaptirarak gözlük ihtiyaçlarini karsiladiklarini belirterek, “O günden bugüne yaklasik olarak 10-12 bin civarinda afetzede kardeslerimize yetistik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA