Gözü Dönen Komsu Köpek Kulübesini Atese Verdi

Sivas’ta köpek kulübesini ates veren komsunun o anlari güvenlik kamerasina yansidi.

Gözü Dönen Komsu Köpek Kulübesini Atese Verdi
Edinilen bilgilere göre, olay, kent merkezi Demircilerardi Mahallesinde bulunan bir kafede meydana geldi. Kafe isletmecisi Mehmet Akif Aksoy, sabah is yerini açmaya geldiginde bahçede bulunan köpek kulübesinin yandigini fark etti. Soke olan Aksoy, besledigi köpeklerden birinin yuvada olmadigini görünce rahat bir nefes aldi. Daha sonra güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen Aksoy, yaklasik 6 ay önce biçakli ve satirli saldirisina ugradigi komsusunun kulübeyi atese verdigi ve kamerayi kirdigini gördü. Aksoy, komsusu hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Kafeye siçramadan söndürüldü

Isletmeci Mehmet Akif Aksoy, yanginin kafeye siçramadan söndürüldügünü söyleyerek, “Sokak canlarinin barinmasi içi yapmis oldugumuz kulübeyi gelip atese veriyorlar, kundakliyorlar. Ciddi bir sekilde alev aliyor. Allahtan itfaiye zamaninda müdahale ediyor ve kafeye siçramadan, içerideki canlara bir zarar gelmeden zamaninda müdahale ederek söndürüyorlar. 3-4 tane sokak köpegini var. Biz bunlara bir kap mama bir kap su veriyoruz. Biz onlarla burada ilgilenip sahip çikiyoruz” dedi.



“Bizlerin nasil yasam hakki varsa buradaki sokak hayvanlarinin da yasamaya hakki var”

Hayvanlarinda yasama hakkinin oldugunu belirten Aksoy, “ Bundan yaklasik 6 ay öncede mahalleden 5-6 kisi buraya gelerek bu köpeklerin gitmesi için konustular. Daha sonrasinda tehdit sözleriyle gitmesini istediler fakat biz göndermeyecegimizi, sokak hayvanlarina sahip çikacagimizi söyledik. Daha sonrasinda ayni kisiler tarafindan biçakli satirli saldiriya ugradik. Aradan 6 ay geçti simdi de bu alçak saldiriyi gerçeklestirdi. Bu köpeklerin geceleri bu kulübede kaldigi da oluyor. Geceleri kulübeye baglayabiliyoruz. Allahtan dün gece tamamini içeriye almistik ve bir can kaybi olusmadi. Bu insan bu hayvanlarin burada olmasina tahammül edemiyor. 3-4 tane cani su genis alana sigdirmiyorlar. Biz bunu siddetle kiniyor ve protesto ediyoruz. Bu dünya hepimizin. Bizlerin nasil yasam hakki varsa buradaki sokak hayvanlarinindi yasamaya hakki var. Biz bunun mücadelesini verdik ve verecegiz. Sonuna kadar hukuk düzleminde arkasindayiz, mücadelemizi verecegiz. Avukatlarimizla birlikte sonuna kadar mücadelesini verecegiz ve o kisinin ceza almasi için elimizden geleni yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA