Depremde 2 Kizini Kaybeden Acili Baba Cumhurbaskani'na Seslendi

Asrin felaketinde Hatay’daki evi yikilan ve enkaz altindan kendi çabalariyla çikan Adem Çöllü, küçük kizinin hayatini kaybetmeden önce enkaz altindan su istedigi videoyu gözyaslariyla izlerken, “Cumhurbaskanim, küçük kizim size mektup yazdi ama yollayamadi” dedi.

Depremde 2 Kizini Kaybeden Acili Baba Cumhurbaskani'na Seslendi
Kahramanmaras’in Pazarcik Ilçesi merkezli olarak meydana gelen 7,7 siddetindeki depremde evi yikilan ve enkaz altindan kendi çabalariyla çikan Adem ve Sultan Çöllü çifti, Eskisehir’e gelerek Dogan Aslan Bey KYK Yurdu’na yerlesti. Enkaz altinda kalan kizlari 21 yasindaki Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü 2’nci sinif ögrencisi Hatice Kübra Çöllü ile 12 yasindaki Kevser Nur Çöllü, hayatini kaybetti. Çöllü çifti, 3 çocugunun 2’sini kaybetmenin acisiyla kaldiklari yurtta zaman geçirirken, akrabalari tarafindan çekilen ve 12 yasindaki kizlarinin enkaz altindan sesini duyduklari video ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a seslendi. Adem Çöllü, 12 yasindaki kizi Kevser Nur Çöllü’nün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a mektup yazdigini, deprem oldugu gün postayla gönderecegini fakat nasip olmadigini belirtirken, “Hatay’da yapmak istediginiz mitingde sizi eve çay, kahve içmeye çagiracakti ama yavrumun gönlündeki bu istegi kabul olmadi” dedi.



“Küçük yavrum 2 gün boyunca bagirdi ama kurtaramadik”

Enkaz altinda kalan 2 kizinin hayatini kaybettigini gözyaslari içinde anlatan Adem Çöllü, “Bizim evimiz tamamen yikildi. Yavrularimizin ikisi de enkaz altinda kaldi. Esim ile birlikte, enkazin altindan kendi imkânlarimizla çok zor sartlarda çiktik. Biz enkazdan çiktigimizda yaralarimizin acisini duymuyorduk çünkü enkazin altinda yavrularimiz vardi. Disari çiktigimizda yagmur irmak gibi yagiyordu, ayaklarimiz çiplakti ve saga sola kosuyorduk. Enkazda bulunan deligin agzina gelip yavrularima sesleniyordum, büyük kizim Kübra ilk dakikalarda hayatini kaybetti. Bu çocuk Marmara Üniversitesi’nde 2’nci sinif ögrencisiydi. Küçük yavrum ise 2 gün boyunca bagirdi ama kurtaramadik yavrumu. 2 saatlik çalisma olsa kurtaracaktik ama alamadik yavrumu. Onun adi da Kevser Nur Çölü. Iki evladim da çok ahlakli ve terbiyeliydi, büyük kizim vakit abdestliydi, namazini kilardi ve agzindan Kuran-i Kerim düsmezdi. Cevher bir çocuktu, herkese iyiligi ve insanligi anlatmaya çalisir, kötülügü düsünmezdi” dedi.



“Cumhurbaskanim, küçük kizim size mektup yazdi ama yollayamadi”

Hayatini kaybeden kizlarinin fotografini elinden düsürmeyen acili baba, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan hayatta kalan tek çocugu için yardim isteyerek su ifadeleri kullandi:

“Cumhurbaskanim, küçük kizim size mektup yazdi ama yollayamadi. Pazar günü aksam yazdi, pazartesi sabah size posta ile atacakti. Hatay’da yapmak istediginiz mitingde sizi eve çay, kahve içmeye çagiracakti ama yavrumun gönlündeki bu istegi kabul olmadi. Sayin Cumhurbaskanim, yavrum size hayrandi, Tayyip dede derdi. Sizin yardimlarinizi inkâr edemeyiz. Su oglumu istihdam et ne olur, yalvariyorum sana. Benim yeryüzünde baska bir servetim malim kalmadi. Hiçbir seyim kalmadi.”
Kaynak: İHA