Biden'in Doktoru Açiklamasi 'Biden'in Gögsünden Alinan Lezyon Kanserli, Ancak Tedaviye Gerek Yok'

ABD Baskani Joe Biden’in doktoru Kevin O’Connor, Biden’in gögsünden Subat ayinda biyopsiyle alinan lezyonun kanserli hücre oldugunu, ancak tedavi gerektirmedigini açikladi.

Biden'in Doktoru Açiklamasi 'Biden'in Gögsünden Alinan Lezyon Kanserli, Ancak Tedaviye Gerek Yok'
ABD Baskani Joe Biden’in doktoru Kevin O’Connor, Biden’a gögsündeki bir lezyon için 16 Subat’ta yapilan biyopsinin sonucunu açikladi.

Doktor O’Connor, biyopsiyle alinan lezyonun “bazal hücreli karsinom” adi verilen bir cilt kanseri türü oldugunu belirterek, “Tüm kanserli doku basariyla alindi. Daha fazla tedaviye gerek yok" ifadelerini kullandi. O’Connor, bazal hücreli karsinom lezyonlarinin yayilma veya metastaz yapma egiliminde olmadigini vurguladi. Söz konusu lezyonlarin boyut olarak büyüme potansiyeline sahip oldugunu aktaran O’Connor, Biden’a biyopsi yapilan bölgesinin ise iyilestigini kaydetti.

O’Connor, rutin kontrol kapsaminda Biden’in durumunun takip edilecegini ifade etti.



Saglik raporu 17 Subat’ta açiklanmisti

ABD’de baskanlik görevini tam olarak yerine getirip getiremeyecegine yönelik iddialarla sik sik gündeme gelen 80 yasindaki Joe Biden’in saglik raporu 17 Subat’ta kamuoyuyla paylasilmisti. Doktor Kevin O’Connor, Walter Reed Ulusal Askeri Tip Merkezi’nde yapilan muayenenin ardindan raporunda Biden için “Baskanlik, baskomutanlik, devlet baskanligi gibi görevlerini yerine getirmeye uygun” ifadelerini kullanmisti. Biden’a gögsündeki bir lezyon için biyopsi yapildigini söyleyen Kevin O’Connor, henüz sonuçlarinin çikmadigini belirtmisti. O’Connor, son derece detayli bir nörolojik muayeneden geçirilen Biden’in, parkinson gibi nörolojik bir hastaligi bulunmadigini vurgulamisti.

ABD tarihinin en yasli baskani olma unvanina sahip Biden, ikinci dönem için 2024’te aday olabileceginin sinyallerini vermisti.
Kaynak: İHA