Afet Bölgesinden Dönen Saglikçilara Tesekkür Belgesi Verildi

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ilde yikima neden olan depremler sonrasinda, Erzincan’dan afet bölgesine gönüllü olarak giden saglikçilar, görevlerini tamamlayarak geri döndü.

Afet Bölgesinden Dönen Saglikçilara Tesekkür Belgesi Verildi
Afet bölgesinde görevlerini özverili bir sekilde ifa ederek geri dönen saglik personellerine; Erzincan Milletvekili Burhan Çakir, Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, hizmet baskani, baskan yardimcisi, Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyildiz ve hastane yönetimi tarafindan tesekkür belgesi takdim edildi.

Deprem bölgesinde yasadiklarini duygu dolu anlarla anlatan saglikçilar, can kurtarmak için adeta zamanla yaristiklarini belirterek, “Görevlendirmemiz olduktan sonra o sesler arasinda ’Kimi çikartabiliriz?’ düsüncesi vardi. Yanimizda bulunan arama kurtarma ekipleri herhangi birine ulastiginda o insanlara açtigimiz damar yollari, yanlarina gidip yüzünü sevebilmemiz. Bazilarinin yanlarina gidip sadece eks diyebilmemiz için demir gibi vücutlarina dokundugumuzda hissettigimiz sey. Küçük bebeklerimiz canli çikti. O bebeklerin nasil bu kadar habersiz hayatta kalabilmeleriydi. Çiktiklarinda korkmak yerine sakin çikan bebeklerimiz oldu. Damar yolu açtigimizda aglayacak olan bebeklerin tavirlari, her sey çok farkliydi" ifadelerini kullandilar.
Kaynak: İHA