Karaman'daki Okullarda Spor Seferberligi Baslatildi

Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan baslatilan spor seferberligi çerçevesinde tüm ilkokullara atletizm malzemeleri dagitildi.

Karaman'daki Okullarda Spor Seferberligi Baslatildi
Karaman’da spor kültürünün gelistirilmesi ve sportif basarilarin artirilmasi amaciyla kollari sivayan Il Milli Egitim Müdürlügü yeni bir çalismaya baslayarak Vali Tuncay Akkoyun’un tesvikleriyle ilk etapta okullarda spor kulüpleri kurdu. Böylelikle her bir ögrenci 81 okul spor kulübünün imkaniyla birçok bransa yönelik sportif etkinliklerde bulunabilecek. Kurulan okul kulüplerinin ardindan bir sonraki asamaya geçen Il Milli Egitim Müdürlügü okul çagindaki ögrencilerin ders disi zamanlarinda spor yapma becerilerinin gelistirilmesi, bilgisayar basinda ve duragan geçen yasam döngülerine hareketlilik kazandirmak amaciyla baslattigi çalisma ile il merkezinde 8 okul spor bölgesi olusturdu. Proje çerçevesinde son yillarda gittikçe popüler hale gelen “bocce” bransinin yayginlasmasi ve minik ögrencilerin içinde var olan cevheri ortaya çikarmak, gelecegin basarili sporcularini yetistirerek atletizmde Karaman rüzgari estirmek için 13 bölge ilkokuluna atletizm seti ve 32 ortaokula bocce malzemeleri dagitildi.

“Her ögrencimiz en az bir spor bransiyla ilgilenecek”

Sene basinda bu çalismanin ilk temellerinin atilarak mahalle mahalle planlamalar yapildigini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, “Modern çagin yasam sartlari içerisinde vücutta olusan tahribata karsi, bedensel ve ruhsal tamiratin en kolay yolu spor yapmaktir. Düzenli ve sürekli spor yapmak, toplumumuzda spor kültürünün gelismesine katki saglamak, ulusal ve uluslararasi alanlarda spor branslarinda daha fazla basarilar elde etmek için ilimizde bu yil okul spor kulüplerimizin sayisini artirdik. Bu çerçevede okul spor bölgeleri olusturarak planlamalar yapildi. Bizler istiyoruz ki hem okul döneminde hem de ders sonrasi vakitlerde çocuklarimiz okul ve spor salonlarimizda istedikleri bir alanda spor yapsinlar. Arzumuz her ögrencimizin en az bir spor bransiyla ilgilenerek daha kaliteli bir yasam sürdürebilmesidir" dedi.

Farkli meziyet ve yatkinliklarla donatilmis her bir çocuk için bir spor dali oldugunu söyleyen Çaliskan, “Kimi yavrumuz bireysel kimi çocugumuz da takim oyunlarinda basarili olabilir. Fakat en önemlisi spor kültürü içerisinde hayati disipline etmek ve saglikli yasama aliskanligi kazanmak için güzel bir baslangiç yapiyoruz. Bunun için ilk etapta bocce ve atletizm alanlarinda ihtiyaç duyulacak malzemeleri okullarimiza temin ediyoruz. Insallah ileriki dönemde daha farkli spor malzemeleriyle okullarimizi zenginlestirmeye devam edecegiz. Egitimin her alaninda oldugu gibi bu çalismada da bizlere destek saglayan Valimiz Tuncay Akkoyun’a tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA