Yalova Belediyesi Sifir Atik Günü'nde 5 Bin Bez Çanta Dagitti

Yalova Belediyesi 30 Mart Uluslararasi Sifir Atik Günü etkinlikleri çerçevesinde vatandaslarin plastik poset kullanilmasinin azaltilmasi amaciyla 5 bin bez torbanin dagitimina basladi.

Yalova Belediyesi Sifir Atik Günü'nde 5 Bin Bez Çanta Dagitti
Yalova Sifir Atik Müdürlügü, çevre ve insan sagligini tehdit eden plastik posetlerin kullanmayi azaltilmasi ve bez çanta kullanimi tesvik etmek amaciyla 5 bin bez çantanin dagitimini gerçeklestiriyor. Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, ‘Sürdürülebilir Sehir Yalova’ mottosuyla birçok çevre projesini hayat geçirdiklerini söyledi.

Uluslararasi Sifir Atik Günü’nde vatandaslara bez çanta dagitarak plastik poset kullanimini azaltmayi hedeflediklerini söyleyen Tutuk, “Çocuklarimiza daha yasanabilir bir dünya birakmak adina, çagimizin en büyük tehlikesi olan çevre kirliligi ile tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Fakat gezegenimizin geldigi noktada görüyoruz ki dogal kaynaklarin suursuzca kullanimi maalesef ekosistemi tüketiyor. Biliyoruz ki baska bir dünya yok o nedenle Yalova Belediyesi olarak doga adina ne yaparsak gelecek için o kadar fayda saglamis oluruz.” dedi.

Kaynak: İHA