Depremzede Çocuklar 'Tek Katli Ev' Dileyerek Balonlari Gökyüzüne Saldi

Isparta’nin Egirdir ilçesinde afetzede çocuklara yönelik etkinlikler düzenlenerek, depremin yaralari sarilmaya çalisildi. Balonlari gökyüzüne salan çocuklar, tek katli evlerinin olmasini ve bir daha deprem yasanmamasini diledi.

Depremzede Çocuklar 'Tek Katli Ev' Dileyerek Balonlari Gökyüzüne Saldi
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan aileleriyle birlikte Egirdir’e gelen depremzede çocuklar için Egirdir Sosyal Hizmetler Ilçe Müdürlügü görevlileri tarafindan tanisma, sosyal destek ve motivasyon etkinlikleri düzenlendi.

Egirdir Kaymakamligi ve hayirseverlerin katkisiyla Egirdir Huzurevi Müdürlügü Spor Salonu’nda düzenlenen programda drama oyunlari sergilendi, müzikli dramatizasyon çalismalari, pasta ikrami ve sinema gösterimi yapildi. Çocuklara dis macunu ve dis firçasi hediye edildi. 47 depremzede ögrenci, oyunlar oynayarak farkli bir gün geçirmenin mutlulugunu yasadi.

"Amacimiz çocuklarin moral ve motivasyonunu artirmak"

Egirdir Sosyal Hizmetler Ilçe Müdürü Jale Gözübenli, “Ilçemize gelen depremzede ailelerin egitim alan çocuklarini Sosyal Hizmetler Müdürlügü olarak buraya davet ettik. Amacimiz çocuklarin birbirleriyle kaynasmasi, moral ve motivasyonu arttirmak. Yapmis oldugumuz ev ziyaretlerinde çocuklarin bu olaydan çok etkilendigi fark edildi. Büyük bir felaketin ardindan evlerde yasanan soklarin atlatabilmesi için bu tür psikososyal çalismalarimiz devam edecek. Bugün burada psikososyal destek amaçli tanisma oyunlari, drama oyunlari ve hareketli danslar yaptik. Insallah bu çalismalarimiz devam edecek” dedi.

Kaymakam Adem Çelik ve diger katilimcilar, depremzede ögrenciler ile birlikte üzerinde “Hosgeldiniz” yazan yas pastayi kestiler.

Dilek balonlari gökyüzüne birakildi

Etkinlikte gökyüzüne balonlar salan çocuklar, tek katli evlerinin olmasini ve bir daha deprem yasanmamasini diledi. Program “Bir Baskadir Benim Memleketim” isimli sarkinin hep birlikte söylenilmesi ile sona erdi.

Egirdir Kaymakami Adem Çelik, Belediye Baskan Yardimcisi Erhan Savran, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Armutoglu, Egirdir Sosyal Hizmetler Ilçe Müdürü Jale Gözübenli, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Nurgül Türker, Egirdir Huzurevi Müdürü Kadriye Kocaoglu’nun katildigi programa Ilçe Saglik Müdürlügü, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü, Egirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü personelleri de katki sagladilar.
Kaynak: İHA