Sinop'ta Firtina Elektrik Telini Kopardi

Sinop’ta etkili olan firtina nedeniyle sallanan agaç dali elektrik telini kopardi.

Sinop'ta Firtina Elektrik Telini Kopardi
Sinop’ta saatteki hizi 30 kilometrenin üzerine çikan firtina nedeniyle savrulan agaç dallari, Akliman mevkisinde elektrik telini kopardi. Kopan tel nedeniyle bölgede elektrik kesintisi yasandi. YEDAS ekipleri, kisa sürede duruma müdahale ederek tellere zarar veren agacin dalini kesti, ardindan yeniden baglanti saglayarak sorunu giderdi. Öte yandan Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügü, bölgenin bugünden (Sali) itibaren Balkanlar üzerinden gelen soguk ve yagisli havanin etkisine girecegini belirtti.



8-14 derece düsüs yasanacak

Meteoroloji’den yapilan açiklamada, hava sicakliklarinin bölge genelinde 8 ila 14 derece azalarak mevsim normallerinin altina inmesi beklendigi vurgulanarak, “Soguk havayla birlikte yagislarin bölgemizin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli karla karisik yagmur ve kar sekline dönüsecegi tahmin ediliyor. Çarsamba, persembe ve cuma günleri bölgemizin kiyi kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde ise orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Rüzgarin, sali günü bölgemiz genelinde kuvvetli ve firtina seklinde esmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

Soguk havayla birlikte yer yer kar yagislari ile kuvvetli rüzgar ve firtina beklendiginden ulasimda aksamalar, zirai don, buzlanma ve saglik sorunlari gibi olumsuzluklara karsi tedbirli olunmasi gerektigi uyarisinda bulunuldu.
Kaynak: İHA