Türkiye Tasarim Vizyonu 2030 Çalistayi Düzenleniyor

Türkiye’de tasarima iliskin politika ve stratejilerin ortaya konulmasi amaciyla 30-31 Mart’ta Türkiye Tasarim Vizyonu 2030 Çalistayi düzenlenecek.

Türkiye Tasarim Vizyonu 2030 Çalistayi Düzenleniyor
Türk Patent ve Marka Kurumu, Bilisim Vadisi ve Dünya Tasarim Örgütü’nün (WDO) is birligi ile hayata geçirilen çalistayda; tasarimcilar, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin ve tasarim ögrencilerinin görüsleri dogrultusunda tasarimda 2030 yol haritasi belirlenecek.

Konsey 2009’da kuruldu

Özgün ve katma degeri yüksek tasarimlar, inovasyonla birleserek sirketlerin ekonomik rekabet gücünü artiriyor. Bu nedenle ülkeler, tasarim alaninda politika belirlemek üzere çesitli örgütsel yapilar olusturuyor. Bu çerçevede Türkiye’de de 2009 yilinda Türk Tasarim Danisma Konseyi kuruldu.

Tasarima yön veriyor

Konsey, bünyesinde yürütülen çalismalarla tasarima yön veren birçok strateji belgesi ve eylem plani hayata geçirildi. Böylece birçok Türk sirketinin uluslararasi rekabet gücü artti ve basarilari uluslararasi alanda tasarim ödülleriyle tescillendi.

Bilisim Vadisi ev sahipliginde

Bilisim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar Ibrahimcioglu, WDO Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Ersayin ve WDO Baskani David Kusuma birer konusma yapacak. Ardindan WDO’nun Türkiye üyeleri sahneye çagrilacak. Bilisim Vadisi’nin de resmi üyeligi ilan edilecek ve WDO katilim sertifikasi verilecek. Ardindan Patent ve Marka Kurumu Baskani Cemil Baspinar bir konusma yapacak.

Yeni yol haritasi

Ödül töreninin ardindan Türkiye’nin tasarim alanindaki yeni yol haritasinin belirlenmesi amaciyla düzenlenen Türkiye Tasarim Vizyonu 2030 Çalistayi baslayacak. Türk tasarim kimliginin gelistirilmesi ve uluslararasi alanda tanitilmasinin amaçlandigi çalistay, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilisim Vadisi’nde gerçeklestirilecek.

Tasarim stratejisine yönelik tüm görüs ve önerilerin genis bir sekilde degerlendirilecegi çalistaya WDO icra ve yönetim kurulu üyeleri ve paydaslari, dünyadan ve Türkiye’den önde gelen sektör temsilcileri, akademisyenler ve tasarimcilar katilacak. Iki gün sürecek çalistayda “Global Tasarim Trendleri Çerçevesinde Türkiye Tasarim Stratejisi” ve Öngörülemeyen Kosullar için Tasarim” basliklarinda oturumlar düzenlenecek.

WDO yönetim kurulu Türkiye’de

Iki gün sürecek çalistayin tamamlanmasinin ardindan, her yil dünyanin 4 ayri bölgesinde gerçeklesen WDO Yönetim Kurulu Toplantisi da Türkiye’de gerçeklestirilecek. Merkezi Montreal’de bulunan, 200’e yakin üyesi ve 80’den fazla ülkede temsilcisi olan dünyanin en büyük ve en üst tasarim örgütü WDO, tasarim alanindaki yeni stratejilerini bu toplantilarda belirliyor.
Kaynak: İHA