Erzincan'da Meyve Fidani Satisi Basladi

Erzincan’da bahar ayinin habercilerinden fidanlarin toprakla bulusma dönemi basladi. Pazar tezgahlarinda satisa sunulan çesit çesit meyve fidanlari 60 TL’den alicisini buluyor.

Erzincan'da Meyve Fidani Satisi Basladi
Ilkbahar mevsimine girilmesiyle Erzincan’da meyve fidanini satislarina baslanildi. Her hafta pazartesi günleri Bugday Meydanina kurulan halk pazarinda elma, armut, seftali, nektarin, kiraz, visne, kayisi, hurma ve ceviz fidanlari müsterisini bekliyor. Havalarin isinmasiyla birlikte çesitli meyve fidanlari piyasada boy göstermeye baslarken, fidan saticilari fiyat artisinin çok olmadigini belirtti.

Fidan saticilari, “Bunlar muhtelif elma, armut, seftali, nektarin, kiraz, visne, kayisi, hurma ve ceviz, asma yani muhtelif fidanlarin hepsi burada mevcut. Su an fidanlar 50 TL ile 60 TL arasinda degisiyor. Gül ise 10 TL. En çok ceviz fidani tercih ediliyor ve bunun fiyati da 70’TL’dir ama fidanina göre de, cinsine göre de degiskenlik gösteriyor. Suan satislarimizda biraz hareketlenme ve talep var ama bakalim geçen yillara göre biraz düsüs var gibi. Nisan ayinin sonuna kadar satislarimiz devam eder”

Vatandaslara uyari

Fidan saticilari, vatandaslara bir takim uyarilarda bulunarak, "Bazilari asili ceviz diye deli ceviz diye adlandirilan fidanlari satiyorlar. Diger meyve fidanlari da sahte, onlari burada ’asili’ diye pazarliyorlar. Bu fidanlari almasinlar bunlar fazla meyve vermez. Biz kendimiz üretip kendimiz satiyoruz, onlar sahtesini yapiyor. Vatandaslarimiz bu farki gözeterek alisveris yapsinlar” dedi.

Kaynak: İHA