Türkiye'deki Güney Koreliler, Osmaniye'de Depremzede Çocuklari Eglendirdi

Osmaniye Belediyesi koordinasyonunda, Türkiye’de yasayan Güney Koreli vatandaslar, depremin etkiledigi Osmaniye’de afetzede çocuklarla bir araya geldi. Güney Korelilerle birlikte oyunlar oynayip, resim çalismasi yapan afetzede çocuklara, depremin etkisi bir nebzede olsa unutturulmaya çalisildi.

Türkiye'deki Güney Koreliler, Osmaniye'de Depremzede Çocuklari Eglendirdi
Güney Kore ve Türkiye Dostluk Kültür ve Dayanisma Dernegi tarafindan, Istanbul, Ankara ve Bursa gibi illerde yasayan Güney Koreli ailelerden olusan 38 kisilik gurup, Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu 11 il alasinda yer alan Osmaniye’ye yardim ve destek maksatli geldi. Osmaniye Belediyesi koordinasyonunda kentte bulunan gurup, Karaçay Konteyner Kentini ziyaret ederek, burada afetzede çocuklarla bulustu.

Çocuklara deprem korkusunu unutturmak için buradayiz

Güney Koreli aileler, çocuklari ile birlikte, konteyner kentte kalan afetzede çocuklarla birlikte çesitli oyun faaliyetlerine katildi.

Müzik esliginde oyunlar oynayan çocuklara misir ve pamuklu seker ikram edilip, tisört ve balon hediye edildi. Daha sonra ise Osmaniye Belediyesi Çocuk Oyun Otobüsünde çesitli oyun faaliyetlerine katilarak güzel bir gün geçirdi.

Güney Kore ve Türkiye Dostluk Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Sung Hee Yoon, “Bugün Osmaniye’ye gelerek çocuklara yönelik çesitli etkinliklerde bulunduk. Buraya gelen Güney Koreli arkadaslarimizin hepsi Türkiye’de Ankara, Istanbul ve Bursa gibi yerlerde yasiyorlar. Çocuklari ile ailecek bugün Osmaniye’ye geldiler, yardim faaliyetinde bulunup, çocuk etkinliklerine katildilar. Çocukla resim yapiyoruz, müzikler esliginde oyunlar oynuyoruz. Onlara pamuklu seker ve misir dagittik. Depremden dolayi Osmaniye’de çok büyük bir felaket vardi. Ona ragmen yasam devam ediyor. Özellikle çocuklara deprem korkusunu unutturmak için bugün buradayiz"dedi.

Kaynak: İHA