Türkiye'de En Uzun Oruç Sinop'ta

Türkiye’nin en kuzeyinde bulunmasi dolayisiyla günesin dogusu ve batisinin diger bölgelere göre biraz daha geç oldugu Sinop’ta yasayanlar, diger tüm illerden daha uzun oruç tutuyor. Vatandaslar parklarda vakit geçirerek iftar saatini bekliyor.

Türkiye'de En Uzun Oruç Sinop'ta
Diyanet Isleri Baskanligi Din Isleri Yüksek Kurulu tarafindan yapilan kameri ay hesaplamalarina göre Ramazan ayinda ilk iftarina 13 saat 56 dakika oruç süresi ile baslayan Sinop, diger illere göre en uzun oruç tutan sehir oluyor. Ramazan’in son gününde ise bu süre 15 saat 23 dakikaya uzuyor. Sahil kenarinda ve parklarda iftar saatini bekleyen vatandaslar, bu yil Ramazan ayinin yaz sicaklarina denk gelmemesiyle daha rahat geçecegini düsünüyor.

Çay içememenin kendisini zorladigini söyleyen esnaf Nurhan Kiraz, “Ramazan gayet güzel geçiyor benim için, açlik aklima gelmiyor, sadece susuzluk aklima geliyor. Sicak olmamasina ragmen susuzluk oluyor, bir de çay aklima geliyor. Sigara zaten kullanmiyorum, sadece çay aliskanligim var” diye konustu.

Havanin serin oldugunu söyleyen Erdogan Dogan, insanlarin çok fazla zorlanmayacagini düsündügünü belirtti.

Parkta vakit geçirerek iftari bekleyen Hasan Çolak ise Ramazan ayini sevdigini belirterek kendisi için çok güzel geçtigini söyledi.

Kaynak: İHA