Karaman'da Meslek Liseleri Kilis'teki Okullarla Kardes Okul Oldu

Milli Egitim Bakanligi tarafindan ülke genelinde hayata geçirilen "Kardes Okul" projesi çerçevesinde Karaman’daki mesleki ve teknik liselerin yöneticileri, Kilis’teki mesleki ve teknik liseleri ziyaret etti, okul özelinde belirlenen çalismalar gerçeklestirildi.

Karaman'da Meslek Liseleri Kilis'teki Okullarla Kardes Okul Oldu
6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras’ta meydana gelen ve Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Sanliurfa illerindeki Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügüne bagli okul ve kurumlarda depremin olusturdugu sosyal ve psikolojik etkilerin azaltilmasi ile egitim-ögretimi olumsuz yönde etkileyen durumlarin ortadan kaldirilmasi amaciyla bakanlikça "Kardes Okul" projesi baslatildi. Proje çerçevesinde Karaman’da bulunan mesleki ve teknik liseler, "Kardes Okul" olarak Kilis’te belirlenen okul müdürlükleri ile iletisime geçti. Bölgede bulunan ögrenci, ögretmen, veli ve okul personelinin acilarina ortak olarak manevi destek saglamak için okul özelinde belirlenen çalismalar gerçeklestirdi. Ziyaretler çerçevesinde Kilis’te bulunan okul müdürleri ile irtibata geçilerek moral ziyaretleri düzenlendi.

Ziyaretlerde ihtiyaçlari belirlenen okullara yardimlar yapildi. Depremden etkilenen ögrenciler ile Karaman’daki ögrenciler arasinda gönül köprüsü kurularak sosyal ve kültürel faaliyetler baslatildi. Ayrica çalismalar çerçevesinde psikososyal destek çerçevesinde de rehberlik ögretmenleri ile çevrim içi toplantilar yapildi.
Kaynak: İHA