Kahramanmaras Ve Hatay'da 5 Gün Iftar Verecek Olan Lapseki Belediyesi Ekip Ve Ekipmanlari Yola Çikti

Çanakkale’nin Lapseki ilçe Belediyesi, 11 ili etkileyen yikici depremlerde en çok etkilenen illerden olan Kahramanmaras ve Hatay’da 5 gün boyunca günlük 3 bin kisilik verecegi iftar yemeklerinin ekip ve ekipmanlari yola çikti.

Kahramanmaras Ve Hatay'da 5 Gün Iftar Verecek Olan Lapseki Belediyesi Ekip Ve Ekipmanlari Yola Çikti
6 Subat’ta tarihinde Kahramanmarasli merkezli 11 ili etkileyen asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardindan Lapseki Belediyesi ilk günden bu yana yaralarin sarilabilmesi adina yardimlarina devam ediyor. Lapseki Belediyesi tarafindan depremlerde en çok etkilenen illerden olan Kahramanmaras ve Hatay’da 5 gün boyunca iftar yemekleri verilecek. Günlük 3 bin kisilik verilecek olan iftar yemekler için ekip ve ekipmanlar Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, Baskan Yardimcilari Necdet Çelik ve Aynur Bozkurt tarafindan dualarla deprem bölgesine ugurlandi.

Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, “Deprem sonrasinda asevi deprem bölgesinde yaklasik bir ay kadar yemek vermisti. Ramazan ayi olmasi nedeniyle geçtigimiz yil ilçemizde degisik mahallerde 10 farkli yerde iftar yemegi vermistik. Yasanan deprem felaketi nedeniyle bu yil 5 gün deprem bölgesinde iftar yemegi verecegiz ve ona göre program yaptik. Orada görev yapacak arkadaslarimiz yola çikti. Benimde katilacagim 25 Mart Cumartesi günü ilk iftarimizi Kahramanmaras Dulkadiroglu ilçesinde verecegiz. 26 Mart’ta Kahramanmaras’in 12 Subat ilçesinde iftar verecegiz. Daha sonrasinda ise Hatay Payas’ta iki aksam iftar verecegiz ve son iftarimizi Kumlu ilçesinde verecegiz. Bu sekilde oradaki yetkililerle görüserek kendimize göre bir program belirledik. Deprem bölgesindeki iftar programlarimizda yaklasik 3 bin kisilik iftar yemegi çikaracagiz. Iftar yemekler için bütün ekipmanlarimiz yola çöktü. Insallah kazasiz belasiz oraya gitmeyi rabbim nasip eylesin. Allah hayirli yolculuk versin” dedi.

Kaynak: İHA