Tokat'in Çarsamba Pazarinda Ramazan Hareketliligi

Ramazan ayinin baslamasina bir gün kala Tokat’in Çarsamba pazarinda alisveris hareketliligi baslarken, vatandaslarda sahur ve iftar sofralari için hazirliklar basladi.

Tokat'in Çarsamba Pazarinda Ramazan Hareketliligi
On bir ayin Sultani Ramazan ayinin gelmesiyle Tokatli vatandaslarda sahur ve iftar sofralari için hazirliklara basladi.

Çarsamba pazarinda alisveris telasi yasanirken vatandaslar iftar ve sahur için çesit çesit meyve ve sebzelere yöneldi. Tokat’ta kurulan pazarda yogunluk yasanirken esnaf ve vatandaslarda ramazan heyecani basladi.

Pazar esnaflarindan Faruk Balci" Insanlarda ramazan heyecani var. Çesit çesit meyve ve sebzelere talep oluyor” dedi.

Bu gün pazarin, ramazandan dolayi diger günlere göre biraz daha farkli oldugunu belirten Balci” Ramazan ayi biz Müslümanlar için özel bir ay oldugundan iftar ve sahurlarda komsulari ile beraber paylasmayi sevdigi için sofralarinda çesit çesit meyve ve sebzeler aliyorlar Bu gün pazarimiz ramazandan dolayi diger günlere göre biraz daha farkli" diye konustu.

Pazara alisveris için gelen Mustafa Ilimli ise yarin ramazanin ilk günü olacagi için heyecanli oldugunu belirterek" Insan ramazan ayindan dolayi heyecanlaniyor. Yarin ramazanin ilk günü olunca iftarda daha çok heyecanli olacagimiz için daha fazla alisveris yapiyoruz. Pazardan sebze ve meyve agirlikli turp, pirasa, havuç ce marul aldim" diye konustu.

Kaynak: İHA