Çiftçinin Ekinleri Gibi Hayalleri De Sular Altinda Kaldi

Sivas’ta kuruyan taskin önleme setine yakin bir noktada ekim yapan çiftçi, yagmuru hesap edemedi. Kentte günlerdir etkili olan yagislarla setin bulundugu alan tekrar dolunca, çiftçinin ekinleri gibi hayalleri de sular altinda kaldi.

Çiftçinin Ekinleri Gibi Hayalleri De Sular Altinda Kaldi
Merkeze bagli Çongar köyünde bulunan taskin önleme seti alani, geçtigimiz yillarda kurakligin etkisiyle tamamen kurumustu. Yillardir kuraklik yasanan seti degerlendirmek isteyen Ömer Demirci, 50 dönümlük alana arpa ekti. Sivas’ta günlerdir devam eden yagislar sonrasi setteki su seviyesi yükseldi. Sularin yükselmesiyle beraber çiftçinin yeseren ekinlerinin bir kismi sular altinda kaldi. Agaçlarin da suya gömüldügü set dron ile havadan görüntülendi.

“Su seviyesi yükselince araziler sular altinda kaldi”

Çiftçi ve köy muhtari Ömer Demirci, yükselen su seviyesi sonucu tarlalarin sular altinda kaldigini belirterek, “Bulundugumuz yer taskin önleme baraji. Uzun zamandir yagislar olmadigi için bu baraj tamamen bostu, burada hiç su olmuyordu. Son 3-4 gündür yagan yagislarin etkisiyle güzel yagislar oldu ve su seviyesi yükseldi. Devlet Su Isleri’nin kamulastirdigi alanlar bos oldugu için biz baraj arazisini ekiyorduk. Yagislarin etkisiyle su seviyesi yükselince ektigimiz tarlalar sular altinda kaldi. Daha önceden kuraklik oldugu için su seviyesi bu kadar yükselecegini tahmin etmemistik, biz araziyi ektik. Su seviyesi yükselince dolayisiyla araziler sular altinda kaldi” dedi.

Kaynak: İHA