Depremzedelerin Elektrik Ve Dogal Gaz Borçlarinin Silinmesi Hakkindaki Cumhurbaskanligi Kararnamesi Resmi Gazete'de

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi kararnamesine göre Olaganüstü Hal kapsaminda konutu ve/veya is yeri yikilan, acil yikilacak, agir ve orta hasarli olan, elektrik ve/veya dogal gaz abonelerinin ödenmemis tüketim bedelleri silindi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasi ile yayimlanan Cumhurbaskanligi Kararnamesinde göre, 6 Subat günü meydana gelen depremler dolayisiyla genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, depremler sebebiyle konutu ve/veya is yeri yikilan, acil yikilacak, agir veya orta hasarli hale gelen abonelerin Türkiye Elektrik Dagitim Anonim Sirketine devredilmis olan elektrik tüketiminden kaynaklanan tutarlarda dahil olmak üzere 6 Subat tarihine kadar tahakkuk edilmis ancak tahsil edilmemis elektrik ve dogal gaz tüketim tutarlari ile son okuma tarihinden 6 Subat tarihine kadarki döneme ait tüketimler için ilgili tüketim tutarlari ve bu abonelerin varsa daha önceki dönemlere iliskin ödenmemis fatura tutarlari Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi bütçesinden karsilanmak üzere ferileri ile birlikte silinecek.

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Kararnamesi kapsaminda silinen fatura tutarlarina yönelik varsa açilmis dava ve icra takipleri sona erecek. Bu kapsamda sona erdirilen icra takipleri için 02.07.1964 tarihli ve 492 sayili Harçlar Kanunu uyarinca alinmasi gereken harçlar ile 30.06.1934 tarihli ve 2548 sayili Ceza Evleriyle Mahkeme Binalari Insasi Karsiligi Olarak Alinacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkinda Kanunun 1’inci maddesinde düzenlenen harç alinmayacak. Daha önce alinan harçlar iade edilmeyecek. Bu kapsamda takibi sona eren dava ve icra dosyalari ile ilgili yargilama gideri ve vekalet ücreti talebinde bulunulamayacak. Kamu tüzel kisiligini haiz aboneler ve genel aydinlatma aboneleri ise bu Cumhurbaskanligi Kararnamesi kapsaminda olmayacak.
Kaynak: İHA